четвер, 20 січня 2011 03:00

Аркадій Овруцький привезе голландську зірку

Автор: фото: Наталя Чубенко
  Басист Аркадій Овруцький
Басист Аркадій Овруцький

Басист Аркадій Овруцький, 47 років, запросив до України зірку голландського джазу Майкла Борстлапа. Раніше привозив до Києва кількох лауреатів музичної премії "Ґреммі".

— Майкл — один із найкращих піаністів. У Нідерландах він зірка номер один. Позаторік виступав в Україні, зібрав аншлаг у столичній консерваторії. Тепер дасть концерти у Сімферополі та Львові, — каже Аркадій Овруцький у колонній залі столичної філармонії. 5 років він проводить концерти в рамках "Міжнародного джазового абонемента".

Наприкінці 1990-х Аркадій грав із польськими музикантами, записав кілька альбомів. 2003-го поїхав навчатися у США. Зараз у докторантурі в Чикаго.

— В Америці джазовій традиції 150 років. Там склалася система, про яку нам доводиться тільки мріяти, — фонотеки, бібліотеки, освіта, фінансування, кадри. У 1920-х на весь світ гримів Новий Орлеан. Тамтешній стиль іде від карнавальних парадів. У Лос-Анджелесі розвивався комерційний джаз, там багато грають для Голлівуда. Тепер найбільші зірки обертаються довкола Нью-Йорка.

Грати Аркадій почав у 22 роки. Закінчив музичне училище ім. Глієра, переїхав до Москви. Став першим бас-гітаристом у Росії з вищою музичною освітою. Повернувся до Києва 2003-го.

— Виступати у клубах — справа невдячна, — говорить він. — У клубах погана акустика. От у київській філармонії джаз чудово звучить. Давно мрію зробити тут концерт.

Майкл Борстлап 14 лютого виступить у Львові, 15 лютого дасть концерт  у Сімферополі. Вартість квитків від 100 до 500 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Аркадій Овруцький привезе голландську зірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути