пʼятниця, 05 липня 2019 05:10

Антоніна Чугай виграла 250 гривень

Автор: Фото надане Людмилою Чугай
  Антоніна Чугай із села Новий Бурлук Печенізького району на Харківщині за виграні гроші передплатить ”Газету по-українськи” на 2020 рік.
Антоніна Чугай із села Новий Бурлук Печенізького району на Харківщині за виграні гроші передплатить ”Газету по-українськи” на 2020 рік.

— "Газету по-українськи" почала виписувати три роки тому. Порадила невістка Люда. Читаю, коли відпочиваю. Раніше ніколи нічого не вигравала, тому перемозі зраділа, — каже 80-річна Антоніна Чугай із села Новий Бурлук Печенізького району на Харківщині.

Передплатила "Газету по-українськи". Надіслала копію квитанції на адресу редакції і виграла 250 грн.

— Дитинство було нелегким, бо мене виховувала одна мати, — розповідає Антоніна Наумівна. — Вона робила в колгоспі за трудодні. Я після школи вивчилася на швачку. Але по професії не працювала. Повернулася додому, а в селі ж не було швейної. Тому пішла в ланку, сапала буряки. Коли вийшла заміж, робила телятницею. Тяжка була праця. Взимку треба було їздити в поле по солому. Я до роботи завжди ставилася добросовісно. За телятами доглядала, як за дітьми. Вони в мене мали найбільший "привєс". За це мене колгосп нагороджував цінними подарунками. Чоловік працював в колгоспі трактористом. Часто допомагав поратися біля телят.

5 років тому поховала чоловіка Григорія Івановича. 2016-го — старшого сина Сергія, якому було 48 років.

— Сергійова сім'я живе на одній вулиці зі мною, — каже Антоніна Чугай. — Внучка Настя уже заміжня, маю правнучку Соню, якій три рочки. Невістка Люда навідується до мене. Молодший син Володя живе в райцентрі. Раніше робив на тракторі. Цього року йтиме на пенсію. Там маю двох дорослих внуків. У старшого Серьожі син, мій правнук Владік, піде восени в перший клас. Внук Юра ще не одружений.

— Свекруха зі свекром гарно жили, — каже старша невістка 48-річна Людмила Чугай. — Побудувалися, обом синам покупляли хати. Свекруха — гарна господиня. Не зважаючи на вік, сама по господарству справляється. Тримає курей і качок. Город ми допомагаємо їй садити, а сапає сама. Пече смачний хліб, пампушки і пироги. На свята готує свій фірмовий капусняк. Нічого не жаліє для онуків і правнуків.

Зараз ви читаєте новину «Антоніна Чугай виграла 250 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути