понеділок, 01 жовтня 2007 15:31

Андрій Волик тестує дружину на детекторі брехні

Автор: фото: Володимир СІНДЕЄВ
  Поліграфолог Андрій Волик показує детектори брехні старих моделей — ”чорнильнопишучих”. Результати тестів самописець виводить на папір у вигляді кривої лінії, нові детектори — невеликі, виводять дані на монітор комп’ютера
Поліграфолог Андрій Волик показує детектори брехні старих моделей — ”чорнильнопишучих”. Результати тестів самописець виводить на папір у вигляді кривої лінії, нові детектори — невеликі, виводять дані на монітор комп’ютера

39-річний киянин Андрій Волик зібрав 42 детектори брехні. Його центр детекції "Арго-А" розташований на вул. Васильківській у Києві. Двері квартири, переробленої під офіс, відчиняє чорноволоса жінка в білій блузі. Це — Лариса Василівна, дружина Волика. Вона працює секретаркою.

— У нас немає секретарок, ми — поліграфологи, — уточнює Андрій Волик.

Коротке волосся господаря гладко зачесане набік. На лацкані піджака висить круглий значок члена Американської асоціації поліграфологів.

— В Україні лише двоє таких — я та мій молодший брат Олександр. Він теж збирає детектори, — каже Волик.

Щоб визначити, чи не бреше клієнт, поліграфолог пропонує сісти у крісло, до пальців правої руки кріпить датчики. На ліву одягає манжетку, що фіксує серцебиття. Ноги ставить на чутливі підставки.

— Зараз у моєму музеї 31 поліграф, — розповідає чоловік. — Ще 11 везуть зі США. Один апарат коштує 10–11 тисяч доларів. Є й по 18 тисяч. Коли в мене було 25 поліграфів, один політик хотів їх усі купити за 250 тисяч доларів. Але я не продав.

Ім"я політика Волик не хоче називати.

— Але це не Леонід Черновецький, — усміхається. — Хоч мера Києва я поважаю. Бо він перевіряє чиновників на детекторі брехні.

У двері кімнати тихо стукає дружина.

— Андрію Миколайовичу, вам дзвонять, — подає слухавку мобільного.

Волик домовляється про зустріч.

— Давайте завтра, Станіславе, — каже в слухавку. — Сьогодні зустрічаюся з людьми з Кабміну.

Розповідає, як урятував невинного чоловіка від тюрми.

— Хлопець із Донеччини рік сидів у буцегарні за вбивство. Мій апарат показав, що він невинний. Його відпустили. А недавно, — жвавішає Волик, — хлопець украв на фірмі кількадесят тисяч доларів. Хотів купити тест, але я не продався. Тоді він накинувся на мене з ножем. Я зламав йому ніс, вдарив у пах. Лікарі прооперували його. Тепер він лише наполовину чоловік. Але вкрадені гроші повернув до копійки.

Говорить, що тестував віце-спікера парламенту п"ятого  скликання "бютівця" Миколу Томенка.

— Томенко поводився спокійно, не брехав. Казав, що депутатів треба раз на рік перевіряти. Про це говорив і Віктор Федорович, — додає Андрій, але спохоплюється. І узагальнює: — Ну, й Юлія Володимирівна та Віктор Андрійович теж.

Розповідає, що за вигідний тест посадовець пропонував йому  автомобіль "БМВ Х5". Чоловіка перевіряла політична партія. Колеги підозрювали, що він украв кілька мільйонів.

— Він прийшов у кабінет, помив руки, але у стілець не сідав. Підвів до вікна, показав свою машину й питає: "Подобається? Якщо захочете, буде ваша".

Запитую, чи тестує сімейні пари.

— Одна жіночка, перевірку якої замовив чоловік, запропонувала за правильний тест 50 тисяч доларів. Невдовзі подзвонив її коханець, погрожував, — переводить подих поліграфіст. — Посадив її у крісло, кажу: сидіть спокійно, ніжки тримайте рівно. А вона почала крутити ногами, а тоді запропонувала секс.

Свою дружину Андрій Волик теж перевіряє на детекторі. Сам у кріслі сидів 3065 разів.

— А самі часто брешете?

— Малим у четвертому класі вчителька за поганий почерк поставила мені у щоденник трійку. Я її виправив на п"ятірку. Батько тоді набив мене паском, — згадує він.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Волик тестує дружину на детекторі брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути