середа, 06 жовтня 2010 04:00

20 китайців їздять на одному велосипеді

На гастролі до Києва приїхав Великий китайський цирк. 30 вересня на прем'єру запросили українських артистів із дітьми. - Циркового мистецтва в Китаї дітей учать з 1,5-річного віку, - каже 14-річна Сіа Мо Наї із Шанхая. Взута у балетки. - Батьки віддали мене у 2 роки. Тепер бачу їх тільки чотири рази на рік, коли приїжджаю на канікули. Заробляю трохи більше за робітників на заводах. Щодня займаюся по 8 годин. Із них 4 стою на шиї або голові.

Впирається шиєю у настил.

- На шиї можу крутити чотири залізні колеса. Хоч китайський цирковий артист не може важити більше ніж 50 кілограмів. Коли мама це бачить, заплющує очі.

Гостей пригощають червоним вином та бутербродами з червоною ікрою. Китайські артисти відмовляються. Кажуть, їх годують двічі на день.

- З'їдаю кілька шматків вареного м'яса і варене перепелине яйце. Білок потрібен, щоб кістки були міцними. Якщо поправлюся хоча б на кілограм, мене виженуть. А я більше нічого не вмію робити. У нашому цирку виступають до 17 років. Потім стають тренерами.

Модель Інну Цимбалюк, 25 років, просять зробити "берізку". На стопи їй кладуть парасольку.

- Аби перебирати стопами предмети, треба мати добре накачані ноги. У китайців ступні маленькі, але ми можемо ними утримати стіл. Потрібно лише зосередитися на предметі й тримати його - хоч би як боліло. У такій позі тягне ноги, спину, шию.

Інна тримається 2 хв. Опускає ноги, щоб не затерпли. Сіа Мо Наї лягає замість неї на стіл. Рівно підіймає ноги догори. На них заскакує 12-річна Лі Нома. Стає руками на стопи Сіа Мо. Під китайську музику розкручує ногами два килимки.

- У європейському цирку дорослі артисти виступають для дітей. А в китайському - діти для дорослих. Це головна відмінність, - розказує директор київського цирку Микола Кобзов, 35 років. - Я на кілька місяців їздив до Китаю. Навчили мене жонглювати їхніми йойо і крутити тарілочки на палицях.

Під час останнього номера 20 еквілібристів на одному велосипеді їздять по колу на манежі.

Китайські артисти виступатимуть до 12 грудня по п'ятницях, суботах і неділях у концерт-залі цирку "Кобзов" на Лук'янівці. Квитки від 40 грн.

Зараз ви читаєте новину «20 китайців їздять на одному велосипеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути