Ексклюзиви
четвер, 15 серпня 2024 07:27

Музична скринька, що сповістила трагічну новину

Музичну скриньку з балериною зберігає вдома журналістка, 39-річна Ірина Поляруш. На 16-річчя її подарував одногрупник Олександр Кобенко. Нижня частина скриньки виготовлена у вигляді шафки для прикрас – з трьома шухлядками та вішачком. Такі сувеніри були популярні в 1990-х.

Автор: Ірина МАМРИГА
 

– Ми з Сашею з одного міста, тому дружили. Він був розумний, але неговіркий. Проте всі емоції можна було зчитати з його погляду й усмішки. Іноді відповідаю на парі, на секунду гляну на Саню, дивиться схвально, отже, розповідаю правильно. А ще ця його особлива усмішка, що означала: потрібно швидко замовкнути, бо говорю дурниці, або, якщо в компанії, то те, що мені не личить. Тобто без слів він був індикатором поведінки. Було приємно, коли Саня подарував цю скриньку. Для мене це витончений подарунок.

Олександр Кобенко закінчив Немирівський будівельний технікум із червоним дипломом. Потім здобув вищу інженерну освіту.

– 9 червня дверцята від скриньки відлетіли, – продовжує Ірина. – Не знаю, може, їх хтось раніше пошкодив, але на серці стало неспокійно. А ввечері у фейсбуку прочитала, що Саня загинув. Знаю, що він воював ще в період АТО, потім працював на цукровому та комбікормовому заводах. Задля саморозвитку вивчав англійську.

У січні 2023-го Олександр Кобенко був мобілізований до війська. Службу проходив на посаді старшого солдата і старшого стрільця. На жаль, 30 травня цього року через травми, отримані напередодні, під час виконання бойового завдання біля села Іванівка Куп'янського району на Харківщині, Олександр загинув. Його поховали 10 червня в рідному місті Гайсин на Вінниччині. У Олександра Кобенка залишилися дружина, донька, син, батьки й сестра.

Зараз ви читаєте новину «Музична скринька, що сповістила трагічну новину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути