середа, 22 січня 2020 10:54

"Іномовник створили, бо світ дивиться на нас російськими очима"

Англомовна редакція українського телеканалу іномовлення UATV 13 січня припинила роботу. Також закривають мовлення арабською і кримськотатарською.

Телеканал створили 2015 року для забезпечення іноземної аудиторії об'єктивною, актуальною та повною інформацією про події в Україні. Був доступний у кабельних мережах у всьому світі, частково – в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Мовив і російською.

У лютому на базі UATV створять російськомовний розважально-інформаційний канал для окупованих територій

  Лариса ВОЛОШИНА, 45 років, психолог
Лариса ВОЛОШИНА, 45 років, психолог

Іномовник створили, бо СВІТ ДИВИТЬСЯ на нас РОСІЙСЬКИМИ ОЧИМА. Немає країни, де в готелях у пакеті телебачення не пропонували б "Раша тудей". А український продукт був відсутній. Зробили спробу дати об'єктивну інформацію.

Сама брала участь у програмах на UATV. Бачила фахову роботу, якісний контент. Кримськотатарська редакція працювала з аудиторією в Туреччині й США. Зараз фактично віддаємо цей простір Москві. Виходить ІНФОРМАЦІЙНА КАПІТУЛЯЦІЯ.

Автори ідеї закриття кажуть: у каналу майже не було глядачів. Але мої англомовні друзі, які живуть в Україні, дивилися. Вони хочуть знати українські новини. Ми й цю аудиторію втрачаємо.

А це елемент культурної дипломатії. Бо люди доносять думку

про Україну близьким на Заході, дають акценти.

Нам говорять: створюється російськомовний розважальний канал. Але з якою метою? Ну, подивляться на окупованих територіях "Квартал 95", замість російського "Камеді клабу". І що далі? Чи стануть розуміти, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ? Що вони є заручниками імперських амбіцій Кремля? Як їм діставатися на підконтрольні території, які мають права, коли подавати документи до українських вузів? Скоріше за все – ні. Запропонуємо їм посміятися? Попіклуватися про них – це дати їм ШОУ? Це імітація політики щодо окупованих територій

Зараз ви читаєте новину «"Іномовник створили, бо світ дивиться на нас російськими очима"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути