четвер, 14 січня 2021 12:06

"Чому одні країни мають свободу, а інші не змогли її вибороти"

У видавництві "Наш Формат" вийде книжка Степана Бандери "Перспективи української революції"

Карантин суттєво позначився на культурному секторі, зокрема й на сфері книговидання. Мережі книгорозповсюдження тривалий час були паралізовані, багато дрібних гравців ринку – дистрибуторів, видавців – збанкрутували. Але попит на якісні книжки залишився. Більше того, знизився набагато менше, ніж на інші товари не першої необхідності.

З дотриманням усіх обмежень, пов'язаних із пандемією, "Наш Формат" не переставав видавати та доставляти книжки своїм шанувальникам. У період жорсткого карантину основним каналом реалізації для видавництва була онлайн-крамниця www.nashformat.ua. Вона цього року стала найбільшим інтернет-магазином виключно україномовної літератури. У Києві книгарня "Наш Формат" працює за адресою: пров. Алли Горської, 5, де наші книги можна погортати й дібрати те, що вам до душі.

Автор: Фото надано видавництвом ”Наш Формат”
  Засновник видавництва ”Наш Формат” Владислав КИРИЧЕНКО місією своєї компанії вважає формування національної еліти
Засновник видавництва ”Наш Формат” Владислав КИРИЧЕНКО місією своєї компанії вважає формування національної еліти

Місією нашого видавництва є видання наріжних для формування модерної української політичної нації праць світових та українських авторів. І це не тільки Талеб, Пітерсон, Фукуяма, Ферґюсон і Вебер із Локком. Нині ми у процесі видання книжки Степана Бандери "Перспективи української революції", в якій зібрані його праці, опубліковані в період 1946–1958 років.

Одна з крутих книжок, що видана під час пандемії і якою я пишаюся, – "Вузький коридор" від авторів бестселера "Чому нації занепадають" Дарона Аджемоґлу та Джеймса Робінсона. Вони на багатьох історичних прикладах пояснюють, чому одні країни мають свободу, а інші так і не змогли її вибороти. Вона більш системна, наукова та правоконсервативна, ніж "Чому нації занепадають", що стала однією з п'ятірки бестселерів "Нашого Формату", майже наздогнала за накладом "Моє Життя та Роботу" Генрі Форда й "Атланта" Айн Ренд.

Поміж останніх виданих нами робіт хотів би виділити книжку на межі бізнесу та HR – "Ви те, що ви робите. Як створити корпоративну культуру" Бена Горовіца. Її я рекомендував би прочитати кожному керівникові.

Це книга про те, що справжність і чесність у бізнесі важливіші за інше.

З липня 2020 року ми відкрили дитячу редакцію "Нашого Формату". Очолив її письменник Іван Андрусяк. Відтоді в нас з'явилися вісім дитячих книжок для різного віку – від найменших до підлітків. Створення цього напряму поширило місію видавництва і на юних читачів, адже виховання свідомих громадян починається з дитинства.

Паралельно реалізуємо соціальні проєкти, партнером яких є ГО "Реформація". Її діяльність сфокусована на зміні свідомості українського суспільства відповідно до тих цінностей, які зробили країни Європи та Північної Америки конкурентними й ефективними.

Першим таким проєктом стала "Бібліотека сержанта" – програма забезпечення військових навчальних закладів України сучасною світоглядною та професійною літературою. По два-три примірники майже 300 найменувань книг від різних видавництв країни вже отримали чи отримають протягом 2021 року ліцеї та вузи, що готують офіцерів. Львівський ліцей імені Героїв Крут першим одержав майже 700 книжок. Кошти на це зібрали завдяки внескам небайдужих українців.

Ініціатива "Військо читає" покликана наповнити бібліотеки військових частин сучасною світоглядною літературою, популяризує читання у Збройних силах.

Цієї осені ми передали 500, а до кінця грудня передамо майже 5 тис. книг до підрозділів Сил Спеціальних Операцій ЗСУ, серед яких 3-й полк спеціального призначення, 8-й полк спеціального призначення, 73-й Морський центр спеціальних операцій.

Закликаємо всіх небайдужих підтримати ці проєкти. Подробиці можна дізнатися на сайті ГО "Реформація" http://format.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Чому одні країни мають свободу, а інші не змогли її вибороти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути