середа, 25 січня 2012 18:29

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"

У мене дівчина із села була, так кошенят живцем топила. Покинув її.

Дарниця

Торік їздила з батьком до нашої далекої родички, баби Юстини. Вона живе на хуторі Глуша. Там троє бабів та один дід - без електрики, телевізорів, магазинів. Дід полює на бобрів та ондатр, раз на два місяці міняє їхні шкурки на продукти в перекупника. Дві бабці навіть пенсію не отримують - загубили паспорти, нові не хочуть їхати виробляти. Намагалася нашу родичку сфотографувати, а вона налякалася. Каже, востаннє фотографувалася після війни.

Оксана ПЕРЕХІД, 32 роки, місто Дубровиця Рівненської області

Ну як можна заявляти, що Індія - це демократія? При діючий кастовій системі? При тому, що мільйони людей не мають навіть халуп у стилі фільму "Мільйонер із нетрів". До речі, в фільмі - не декорації, а реальні трущоби, розташовані неподалік славетного Болівуду - я свідок.

Ірина

Сподобався експеримент Таші Карлюки. Можна піти ще далі, як зробив один англієць. Його цiкавило - що буде, коли прожити день, покладаючись лише на волю випадку? Він вийшов уранці в центр Лондона й дiяв, обираючи лише з двох взаємовиключних варiантiв:  повернути  ліворуч або праворуч, зайти в магазин чи ні. Рішення приймав, підкидаючи монету.

Ганс

Якби міг, забув би похорон тещі. Було дуже спекотно й тіло почало розкладатися. Дружина була на п'ятому місяці вагітності. За день після похорону втратили дитину.

Федір КОЧІШ, 37 років, таксист, Ужгород

Художні книжки купую тільки видавництв "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" і "Зелений пес". Мала любить розглядати ілюстрації. Може годинами сидіти. Спеціальну літературу замовляю з-за кордону. Кулінарні, книжки з рукоділля купую російські, вони якісніші. Хоч "Фоліо" й дешевше, але друкують на гидкому папері.

Лілія, 34 роки, візажист, Київ

Була з хлопцем у Львові на Високому замку взимку 2007-го. Добиралися туди слизькою стежкою хвилин 40. Кожні 10 зупинялися, щоб поцілуватися. Зустрічалися до цього сім років. А після походу на Високий замок розійшлися за два місяці назавжди.

Тетяна, 24 роки, Вінниця

Знайомий голова адміністрації запросив мого дядька керувати райспоживчспілкою. Як приїжджому спеціалісту, виділили трикімнатну квартиру. За рік були президентські вибори. Голову адміністрації поміняли. Її очолив один із місцевих князьків. Одразу сказав забиратися, бо мав свого претендента на цю посаду. Інакше матиме великі проблеми. Дядько не пішов. Чиновник підключив прокурора, керівника податкової, міліцію. Завели справу за розтрату державних коштів, навіть три дні протримали у слідчому ізоляторі. Потім було два роки судів, витрачені тисячі доларів на хабарі й адвоката. Всі звинувачення зняли. Але на посаду дядько зміг повернутися тільки коли в районі знову помінялася влада.

Мирослава

Зараз ви читаєте новину «Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам"яталися у попередніх номерах журналу "Країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути