Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2006 09:57

Група японських політиків відвідала храм Ясукуні

Група з 96-ти японських парламентарів і членів правлячої коаліції від Ліберально-демократичної партії (ЛДП) і партії "Нова Комейто" відвідали ранком у п"ятницю токійський храм Ясукуні-дзіндзя, де спочивають душі понад двох з половиною мільйонів японських солдатів і офіцерів, "полеглих за імператора і велику Японію", а також похований порох 14 військових злочинців, страчених за вироком Токійського трибуналу.

Серед паломників не було міністрів і їхніх заступників, проте були присутні кілька урядових чиновників середньої ланки. Після закінчення церемонії поклоніння, її учасники провели прес-конференцію, на якій висловили свою підтримку відвідуванню Ясукуні нинішнім прем"єр-міністром Дзюн"їтіро Коідзумі.

- Відвідування храму для кожної людини - питання щиросердного позову, що не має відносин до політики, - сказав голова комітету ЛДП із забезпечення родин японців, що загинули у війнах Макото Коґа.

За його переконанням, "керівництво інших країн не має жодного права закликати відмовитися від цього".

Раніше голова КНР Ху Цзіньтао ставив умовою своєї зустрічі з прем"єром Коідзумі припинення останнім відвідувань Ясукуні. Скасував всі зустрічі з японським прем"єром і президент Південної Кореї Но Му Хєн. За час свого перебування на посаді голови уряду, Коідзумі відвідував храм п"ять разів .

Китайське і південнокорейське керівництво постійно критикують Японію за відвідування прем"єром і його найближчим оточенням токійського храму Ясукуні, розглядаючи це як прихильність японського керівництва своєму мілітаристському минулому, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Група японських політиків відвідала храм Ясукуні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути