Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2024 13:49

Рекетири вибивали гроші з сім'ї загиблого воїна ЗСУ
3

Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинну групу, яка тероризувала і намагалася тримати в страху жителів Черкас.

Серед потерпілих - родичі загиблих українських воїнів, повідомила 24 червня пресслужба СБУ.

"Рекетири вибивали гроші із сім'ї загиблого воїна ЗСУ. Задокументовано факт вимагання 5 млн грн з родини полеглого на фронті військовослужбовця Сил оборони. Дізнавшись про те, що дружина військового та його 20-річний син отримали від держави грошову допомогу, учасники банди одразу вийшли на них. Щоб залякати потерпілих, зловмисники переслідували молодика та погрожували зробити його інвалідом, а на матір чинили психологічний тиск через телефонні дзвінки", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кріт" ФСБ шпигував для Росії на українсько-білоруському кордоні

Окрім грошей рекетири вимагали від потерпілих безпідставно визнати одного із них позашлюбним сином загиблого оборонця. Так вони хотіли створити власну схему ухилення від мобілізації, щоб потім, прихопивши "вибиті" гроші, виїхати за кордон.

"Служба безпеки затримала двох учасників злочинної групи на гарячому, коли їм передавали частину "данини". За даними слідства, затриманими є місцеві кримінальники, які спеціалізувались на вимаганні неіснуючих боргів з мешканців обласного центру. Наразі затриманим уже повідомлено про підозру", - звітує відомство.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення фактів можливої причетності банди до вчинення інших особливо тяжких злочинів.

У Хмельницькій області керівниця відділення банку крала гроші в родин загиблих на війні Росії проти України. Банкірка обіцяла вигідний обмін валют і депозит у банку та виманила у родичів загиблих захисників понад 5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Рекетири вибивали гроші з сім'ї загиблого воїна ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути