пʼятниця, 30 листопада 2007 18:03

Вистави Ступки дивляться за 5 гривень

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Киянин Андрій Ліхацький узяв у касі театру імені Івана Франка квитки на виставу ”Пігмаліон”. За три місця в ложі-бельетаж заплатив 75 гривень
Киянин Андрій Ліхацький узяв у касі театру імені Івана Франка квитки на виставу ”Пігмаліон”. За три місця в ложі-бельетаж заплатив 75 гривень

У столичний театр на Лівому березі Марина Михайлова, 35 років, з подругою ходила на комедію "Глядачі на спектакль не допускаються". Тут квитки найдешевші, запевняє киянка:

— За два у партері заплатили по 23 гривні. На вечірні сеанси в кіно квитки дорожчі.

У цей театр Марина приводила й 10-річну доньку Катю. Місця в партері на денну виставу для дітей коштували по 8 грн. Найдорожчі там перші сім рядів перед сценою — по 25 грн, у вихідні — на 5 грн дорожче. У ложу-бельетаж квитки по 10 грн, а в суботу та неділю — по 15 грн.

— Найчастіше ходжу в театр Лесі Українки, — каже киянка Анастасія Зоревич, 45 років. — На балконі другого ярусу місця по сім гривень. На "Бабине літо" брала квитки в партер. Там місця — від 50 до 65 гривень.

У столичному театрі ім. Франка вартість квитків залежить не тільки від наближеності до сцени, а й від популярності постановки. Дорогі — вистави "Кін IV", "Украдене щастя", також "Тев"є-Тевель". Там головну роль виконує Богдан Ступка. А в "Швейку" грають Богдан Бенюк і Анатолій Хостікоєв. Дивитися їх з партеру коштує від 50 до 100 грн. Утім, на найвищому балконі місця на ці самі спектаклі вдесятеро дешевші.

— Найдорожчі — перші шість рядів у центрі партеру, — зазначає головний адміністратор театру Оксана Сидоренко, 35 років. — Дешевше на 10 гривень — збоку і в задніх рядах партеру.

Хітову виставу "Пігмаліон" Андрій Ліхацький, 26 років, із друзями дивився з ложі-бельетаж — другого поверху глядацької зали. За три квитки віддав 75 грн. Місцями чоловік задоволений.

— Бельетаж від сцени далі, зате видно краще. Дешевше й сидіти просторіше, не так як у партері. Там, буває, голова з переднього ряду заступає картину. Треба крутитися, щоб добре сцену побачити.

Найдешевша в театрі ім. Франка — гальорка. Якщо дивитись із зали — це четвертий поверх. Квитки туди — по 5–7 грн. Видно погано, але в гардеробній можна взяти напрокат бінокль.


Скільки коштують квитки у столичних театрах, грн

НАЧАЛО

   Дорослий  Дитячий
 Театр російської драми ім. Лесі Українки
вул. Хмельницького, 5
 7–75  —
 Драматичний театр ім. Франка
пл. Івана Франка, 3
 5–70  5–20
 Театр драми і комедії на Лівому березі
Броварський просп., 25
 10–30  5–8
 Театр оперети
вул. Велика Васильківська, 53/3
 5–70  10–40
 Театр "Актор"
вул. Велика Житомирська, 40
 20  —
 Театр юного глядача
вул. Липська, 15/17
 —  5–25
Театр ляльок
вул. Грушевського, 10

15–20

КОНЕЦ

"Володаря перснів" поставили за 50 мільйонів доларів


Лондонський театр "Роял дрері лейн", розташований у Вест-енді, фешенебельному районі столиці Великої Британії , представив найдорожче у світі музичне шоу. Його поставили за романом Джона Толкієна "Володар перснів".

Квитки продають по 15–60 фунтів стерлінгів (150–620 грн). Зала театру вміщає 3 тис. глядачів. Квитки розкуповують за тиждень.

Початкові витрати на декорації, обладнання й зарплати склали 25 млн фунтів стерлінгів (505 млн грн). У виставі беруть участь 120 акторів і танцівників.

Зараз ви читаєте новину «Вистави Ступки дивляться за 5 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути