Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2019 06:45

Тракторист заробляє тисячу доларів на місяць

В Україні зросла кількість пропозицій сезонної роботи. Найбільше вакансій у Києві, Харкові, Дніпрі та Львові. Під час курортного періоду активно пропонують вакансії в Одесі, Миколаєві, Запоріжжі та Херсоні.

— Сезонну роботу пропонують у сфері обслуговування, туризму, торгівлі. Затребувані гіди та перекладачі. Вакансій найбільше у курортних регіонах і великих містах України. У сільській місцевості теж можна заробити. За допомогу на городі дачники готові платити непогані гроші, — каже засновник компанії "Рекрутинг майбутнього" Сергій Марченко, 43 роки. — Більшість роботодавців не гарантують працівникам належного соціального захисту та стабільності. Однак готові платити більше, ніж середня зарплата на вітчизняному ринку праці. Така робота завжди буде популярною.

Зарплати на сезонні роботи зросли на 10%.

— Медичні працівники стали отримувати більше на 32 відсотки. Стільки ж до зарплати додали представникам спортивних клубів, салонів краси. У готельно-ресторанній сфері заробітки зросли на 24 відсотки. Менш активно виплати піднімали домашньому персоналу — 16 відсотків. Загалом покоївкам у сезон пропонують від 8 тисяч гривень, кухарям — від 18 тисяч, офіціантам, барменам — від 10. Однак тут треба враховувати чайові. Зарплату 8 тисяч гривень готові платити хатнім робітницям. Прибиральниці можуть заробляти від 7 тисяч гривень. Від 18 тисяч у літній період може отримувати няня-помічник по господарству, — говорить спеціаліст експертно-аналітичного центру "Хедхантер Україна" 30-річна Юлія Дрожжина.

Влітку переважно працевлаштовують студентів чи спеціалістів без досвіду. На сезонні роботи бракує людей. Закордонні роботодавці переманюють наших співвітчизників до себе.

— Влітку в Україні заробити ­найбільше можна або на будівництві, або у сільському господарстві. Тракторист заробляє тисячу доларів на місяць. Однак далі сидить без грошей, бо немає роботи. Водночас за цю працю, але за кордоном, роботодавці готові платити більше. Тому українці масово їдуть у Словаччину, Польщу, Чехію та Німеччину, — пояснює директор рекрутингової компанії "Аффініті", 39-річна Олена Яковлєва.

Зараз ви читаєте новину «Тракторист заробляє тисячу доларів на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути