Жителька Вінниці Ольга Кринична, 28 років, купує лише домашні яйця.
— Даю їх своєму маленькому синові, — пояснює. — Домашні корисніші. В них більше вітамінів і мікроелементів. Бо сільська курка добре кормиться. А фабричних напихають зерном і стимуляторами.
Минулого тижня десяток домашніх яєць продавали на ринку "Урожай" у Вінниці по 16 грн. Цього тижня просять 22. На базарі їх мало. Ольга Кринична бере дитині п"ять яєць. Собі купує десяток фабричних, по 7,5 грн. Це на 2 грн дорожче, ніж улітку. Продукт привозять із Бершадської птахофабрики.
— Яйця дорожчі, бо зерно дороге, — каже продавчиня Валентина Данківська, 45 років. — Щоб знести яйце, курка має з"їсти 200 грамів зерна. Кіло зараз обходиться 2 гривні 20 копійок. Навесні курчат продавали по 2,5 гривні. Доки воно куркою стане, має кіл зо п"ять пшениці з"їсти. А мою щоденну працю врахуйте. На базар треба доїхати. 22 гривні за десяток — це ще божеська ціна.
Валентина Даньківська має 64 курки. Через день привозить на продаж у Вінницю п"ять десятків яєць. Продає їх за 3–4 години. Торгує також домашнім сиром, молоком і сметаною.
Коментарі