Ексклюзиви
понеділок, 17 квітня 2006 18:16

Малярі спалили пам"ятку архітектури

У селі Реваківці Кіцманського району Чернівецької області ополудні 13 квітня згоріла старовинна дерев"яна Миколаївська церква.

Збудований 107 років тому храм миряни хотіли оновити до Великодня.

— Майстрів узяли із Сокирян, — каже отець Микола Никифорюк, 53 роки, настоятель церкви. — Уже було відновили образи у церкві, почали стіни малювати. Думали встигнути до Воскресіння, а все вогонь пожер.

Ремонтники із сусіднього райцентру хотіли прооліфити стіну біля захристя. 27-річний Андрій Корчинський і 24-річний Володимир Швець запалили пальник на переносній газовій плиті, щоб розігріти оліфу. Бляшанка з речовиною випала у молодшого з рук, за якусь секунду зайнялася стіна, вогонь перекинувся на образи, рушники, іконостас. Перелякані майстри спробували загасити полум"я, але врешті тільки повибігали з церкви.

Пересохлі та щойно пофарбовані стіни пам"ятки архітектури ХІХ століття згоріли за одну годину. Врятувати бодай образок не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Малярі спалили пам"ятку архітектури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути