Ексклюзиви
понеділок, 15 червня 2009 12:41

24 полонених українця з "Аріани" прислали телекс жахливого змісту

24 полонених українця з "Аріани" прислали телекс жахливого змісту
Пірати погрожують розстріляти всіх моряків судна "Аріана", яке вже півтора місяці перебуває у них в полоні в Індійському океані. Екіпаж судна просить терміново допомогти і заплатити розбійникам викуп. У телексі, який прийшов в редакцію видання "Сегодня", мовиться:

"Врятуйте наші душі!

Український екіпаж просить про допомогу. Судно "Аріана", компанія Alloceans shipping Co., Ltd, прапор Мальти, порт приписка - Валетта.

На борту судна перебувають 24 члени екіпажа, двоє з них – жінки. Всі громадяни України. 2 травня 2009 року по дорозі судно було атаковане і захоплене. Вже півтора місяці судно стоїть на якорі біля берега. Паливо закінчилося, продукти і вода закінчуються. Екіпаж знаходиться під постійним озброєним контролем. З кожним днем обстановка погіршується. Людей періодично б"ють, зв"язують і залишають на тривалий час на відкритій палубі під пекучим сонцем.

Власники судна не зв"язуються і не ведуть ніяких переговорів із загарбниками. Телефон на судні не працює, для зв"язку залишився тільки телекс. Ніякої інформації на судно не поступає.

За півтора місяці компанія не повідомила про свої наміри. За інформацією тих, які захопили судно, весь екіпаж буде розстріляний, якщо найближчим часом вони не отримають викуп.

Деякі члени екіпажу потребують медичної допомоги. Немає ніяких медикаментів на борту.

Ми звертаємося до українського уряду з проханням про допомогу. Ми хочемо жити. Часу у нас залишилося небагато. Врятуйте нас.

З надією, екіпаж теплохода "Аріана".

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «24 полонених українця з "Аріани" прислали телекс жахливого змісту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути