вівторок, 05 травня 2009 18:25

Екіпаж "Аріани" в порядку, умови піратів невідомі - Чубай

Екіпаж "Аріани" в порядку, умови піратів невідомі - Чубай

Пірати, котрі захопили судно "Аріана" з українськими моряками на борту, до цих пір не висунули ніяких умов. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Державної адміністрації морського та річкового транспорту Михайло Чубай.

Також Чубай відзначив, що у нього немає інформації про умови, висунутими піратами. Екіпаж захопленого піратами судна "Аріана" відчуває себе задовільно, - додав він.

На уточнююче питання журналіста, чи готовий Мінтранс заплатити можливий викуп за судно, чиновник сказав: "Мінтранс не є власником судна, тому всі проблеми, які сьогодні стоятимуть, повинен буде вирішувати власник".

Нагадаємо, днями представники НАТО і міжнародних судноплавних організацій повідомили, що пірати захопили грецьке вантажне судно "Аріана", на борту якого знаходяться 24 громадянина України.

Крім того, пірати Сомалі в Аденській затоці захопили ще одне українське судно. Назва корабля і склад екіпажа поки невідомі.

За деякими даними, судно перевозило промислове устаткування і техніку ООН.

Незважаючи на міжнародне патрулювання в цьому районі, пірати не знижують своєї активності. Напередодні вони зробили спробу захопити норвезький танкер. Відбити атаку допоміг португальський корабель НАТО. З борту корабля був піднятий вертоліт, помітивши який, бандити втекли.

Після декількох годин переслідування піратське судно було затримане. На ньому виявлено автомати, гранатомети і - вперше - вибухівка. Військові затримали 19 бойовиків, проте пізніше, після консультацій з португальською владою, їх відпустили.

Ліга, Вести

Зараз ви читаєте новину «Екіпаж "Аріани" в порядку, умови піратів невідомі - Чубай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути