Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2009 09:36

Медведєв готовий допомогти Україні розрахуватися за газ

Медведєв готовий допомогти Україні розрахуватися за газ
Європейські фінансові інститути, якщо буде потреба, могли б створити фінансовий пул, щоб надати Україні допомогу в розрахунках за поставки газу, Росія готова взяти в ньому участь, заявив президент РФ Дмитро Медведєв в інтерв"ю іспанським ЗМІ напередодні візиту в Мадрид.

"Деякі аналітики називають економічну ситуацію в Україні, по суті, близькою до колапсу. Якщо ми відчуваємо, що вони не здатні платити, давайте створимо фінансовий пул і допоможемо їм грошима. От я вважаю, що це саме вихід для всіх. Є набір фінансових інститутів європейських, ми самі готові в цьому взяти участь, ми готові теж принести якісь наші гроші для того, щоб забезпечити нормальну ситуацію з поставками, але давайте це зробимо цивілізовано", - сказав він.

Медведєв зауважив, що ідея газового консорціуму "не померла". "Давайте це зробимо, якщо ми відчуємо, що Україна не здатна платити", - додав глава держави.

Президент РФ нагадав, що відповідно до чинної угоди між Москвою й Києвом, підписаної 19 січня, тепер поставки газу в Україну здійснюють за ринковими цінами й при цьому "наші українські партнери зобов"язані вчасно вносити гроші".

"Найближчий платіж, який повинен бути, по-моєму, він становить близько 400 мільйонів доларів і повинен бути зроблений уже у найближчій перспективі. У разі нездійснення такого платежу настають такі наслідки за договором: Україна переходить на попередню оплату наступних поставок. Тобто якщо нині ми поставляємо в борг, тобто віримо, але діємо за ринковими цінами, то це вже буде попередня оплата. Звісно, що от такі наслідки настануть, якщо вони вчасно не розплатяться", - заявив Медведєв. "Але поки ще дедлайн не настав, і наші українські партнери, я думаю, що цілком вони можуть і під силу їм розрахуватися із цими питаннями", - зазначив він.

За матеріалами: РІА Новости, ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв готовий допомогти Україні розрахуватися за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути