Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2024 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

США анонсували новий пакет допомоги Україні на $2,3 млрд. Графік пришвидшили

США анонсували новий пакет допомоги Україні на $2,3 млрд.  Графік пришвидшили
Міністр оборони України Рустем Умєров і міністр оборони США Ллойд Остін. Фото: Facebook.com/rustemumerov.ua

Сполучені Штати Америки невдовзі оголосять про новий пакет допомоги для Збройних сил України на $2,3 млрд.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим у Вашингтоні, повідомив "Голос Америки".

До пакету увійдуть "ракети для протиповітряної оборони, протитанкова зброя та інші критичні боєприпаси із запасів США".

Пакет нададуть у рамках повноважень президента США, згідно з якими зброю, боєприпаси та обладнання надають із наявних запасів США для задоволення нагальних потреб України.

США також змінили послідовність виконання деяких замовлень іноземних покупців, що дозволило "закупити більше ракет для систем Patriot та NASAMS, які будуть надані за пришвидшеним графіком", сказав Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року Україна отримає $50 млрд від заморожених російських активів. А ще будуть гроші від США, ЄС і МВФ

"Ми цінуємо всебічну допомогу та всю підтримку, яку ви нам надаєте", - сказав Умєров Остіну.

"Завдяки цій підтримці ми зупиняємо Росію, зупиняємо її агресію проти людей, проти наших цінностей та національних інтересів", - заявив український міністр.

Зустріч відбулась у Вашингтоні за кілька днів до саміту НАТО, який цього року приймають США і на якому військова допомога Україні у захисті від російської агресії буде головним питанням порядку денного.

Під час саміту Україна, як очікується не отримає запрошення приєднатись до Альянсу, однак союзники по НАТО запропонують Україні більш тісний формат співпраці, який вже назвали "мостом до НАТО", пише "Голос Америки".

"Напередодні саміту НАТО наступного тижня, ми зробимо кроки, щоб побудувати міст, який би вів Україну до членства в НАТО", - сказав Остін під час зустрічі з Умєровим.

Він також відзначив, що США та Україна нещодавно підписали безпекову угоду, розраховану на десять років, "яка відображає нашу сильну та стійку підтримку України".

Умєров висловив надію, що Україну запросять до НАТО вже незабаром. "Сподіваюся, найближчим часом Україна отримає своє запрошення, але зараз ми будемо обговорювати питання, як посилити наші можливості", - сказав міністр оборони України.

США приймуть саміт Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні 9-11 липня. Офіційні заходи розпочнуться 10 липня.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. Президент США Джозеф Байден підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

13 червня президент України Володимир Зеленський і президент США підписали угоду з безпеки, розраховану на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «США анонсували новий пакет допомоги Україні на $2,3 млрд. Графік пришвидшили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути