Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 13:28

Медведєв не хоче бачити Ющенка, а за газ треба платити наперед - Чорновіл

Медведєв не хоче бачити Ющенка, а за газ треба платити наперед - Чорновіл
Чергове засідання українсько-російської комісії "Ющенко-Медведєв" може бути зірване. Про це заявив народний депутат Тарас Чорновіл. За його словами, обидві сторони "не рвуться готувати цю зустріч".

"Напруга (у стосунках України і Росії) в цілому є. І зараз вже фактично намічається повний зрив чергового засідання "Ющенко-Медведєв". Його може взагалі не бути. А ось це вже серйозно", - зокрема, повідомив народний депутат.

На думку Чорновола, ні Україна, ні Росія не готові до цього засідання.

МЗС у нас немає, а Медведєв не зацікавлений в контактах з Ющенком

"Україна не може забезпечити його проведення зі свого боку, тому що у нас відсутнє Міністерство закордонних справ, воно просто припинило своє існування, - говорить Чорновіл.

- Даруйте, може, це трохи суб"єктивно-емоційна оцінка, але я не вважаю, що в Україні є МЗС на сьогоднішній день. А російське Міністерство закордонних справ не дуже і рветься готувати цю зустріч. Медведєв не особливо зацікавлений в підтримці контактів з Ющенком".

Раніше Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявив, що об"єктивних передумов для можливої зустрічі голів держав Росії і України Дмитра Медвеєева і Віктора Ющенка в найближчому майбутньому не передбачається. "Принаймні, сьогодні немає предмету для зустрічі. Що повинні сьогодні обговорювати президенти? Що на порядку денному? Які питання? Що, є документи, які вони повинні обговорювати і підписувати, і хто це готує?" - запитав він.

Заяви "Газпрому" змушують нервово здригатися увесь Євросоюз

Коментуючи попередження "Газпрому" про те , що 8 березня Україна знову може залишитися без газу, Чорновіл сказав, що Україні слід подумати над тим, щоб в майбутньому розраховуватися за російський газ заздалегідь.

"Кожна заява "Газпрому" про те, що Україна може не розрахуватися, призводить до нервового здригання весь Євросоюз... А на тлі нинішньої ситуації в Євросоюзі, який стурбований своєю кризою, отримати зайвий раз нагадування, що Україна - ненадійний партнер... Ну, нам це ні до чого", - сказав він. "У такій ситуації правильним було б перейти на графік погашення "з випередженням", - додав нардеп.

За матеріалами: Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв не хоче бачити Ющенка, а за газ треба платити наперед - Чорновіл ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути