Ексклюзиви
неділя, 25 червня 2006 10:51

Теракт в Американському хмарочосі планували сектанти

Глава терористичної групи, яка планувала теракт в хмарочосі Sears в Чікаго, є прихильником секти ісламізму, що вперше потрапила у поле зору ФБР в 1950-х роках.

В п"ятницю 32-річному Нарсилу Батисту і ще шести підозрюваним пред"явили звинувачення в намірі створити "ісламську армію", щоб "розв"язати війну проти уряду США" і забезпечити матеріальну підтримку "Аль-каїді".

За словами родичів затриманих, Батист вербував в свою організацію молодь, ходячи по околицях гаїтянського кварталу Маямі в халаті і з кривою дерев"яною палицею. Він заснував своє учення на догматах секти під назвою "Храм мавританської науки Америки", що з"явилася ще в 1913 році.

Основне положення так званої Мавританської науки полягає в тому, що всі чорношкірі народжені мусульманами є нащадками маврів, кочового африканського племені. У 1950-х роках ФБР підозрювало секту в антиамериканській пропаганді, проте розслідування було припинене за відсутністю доказів.

За деякими даними, Батист назвав свою гілку секти "Моря Давида". На уніформі його послідовників, які займалися єдиноборством і вивчали Біблію, була вишита зірка Давида. Релігія секти є дивною сумішшю християнства, іудаїзму та ісламу і пропагує, зокрема, досягнення внутрішньої дисципліни за допомогою бойових мистецтв.

Арешт Батисту і шести його сподвижників став можливим після того, як протягом шести місяців один із співробітників ФБР під прикриттям підтримував тісні контакти з угрупуванням. При обшуку на складі, який сектанти називали "храмом", ні зброї, ні вибухівки правоохоронці не знайшли, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Теракт в Американському хмарочосі планували сектанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути