Ексклюзиви
пʼятниця, 28 червня 2024 16:30

На Закарпатті затримали кримінального авторитета. Банду координував голова райради
4

У Закарпатській області поліція спільно зі Службою безпеки України затримала кримінального авторитета
Фото: ssu.gov.ua
У Закарпатській області поліція спільно зі Службою безпеки України затримала кримінального авторитета
У Закарпатській області поліція спільно зі Службою безпеки України затримала кримінального авторитета
У Закарпатській області поліція спільно зі Службою безпеки України затримала кримінального авторитета

У Закарпатській області поліція спільно зі Службою безпеки України затримала кримінального авторитета - організатора злочину, вчиненого відносно депутата облради.

Йдеться про події січня минулого року, коли у Мукачеві кинули гранату на подвір'я депутата обласної ради з фракції "Батьківщина" Георгія Горвата. Про це пише "Українська правда".

Затриманим є Мирослав Чопей.

За даними слідства, 42-річний кримінальний авторитет організував умисне пошкодження майна шляхом вибуху.

"У результаті комплексних заходів у Мукачеві затримано керівника силового блоку банди, яку координував колишній народний депутат від Партії регіонів. Наразі екснардеп очолює одну з районних рад області (за даними УП, йдеться про голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя). За матеріалами справи, зловмисники спеціалізувалися на здійсненні насильства і тиску щодо політичних конкурентів ексрегіонала", - повідомила СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат із мисливської рушниці застрелив лісівника

У січні 2023 року 27-річний мукачівець посеред ночі кинув гранату на подвір'я депутата. Правоохоронці оперативно затримали виконавця в Ужгороді і продовжили розслідування з метою встановлення організатора.

Наразі слідством встановлено, що організацією злочину займався 42-річний мукачівець. Він підшукав посередника, який домовився із виконавцем - місцевим мешканцем, що останній закладе вибуховий пристрій на подвір'я потерпілого. Грошова винагорода за це складала $500-1000.

Затриманий кримінальний авторитет перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють фігуранта на причетність до організації і вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів в області.

Вчора Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Мукачівської районної ради Михайлу Ланю. Також ВАКС заарештував на два місяці начальника відділу комунальної власності та земельних відносин Мукачівської міської ради Олександра Лізанця.

Напередодні до СІЗО відправили мера Мукачева Андрія Балогу, сина народного депутата-мажоритарника з Закарпатської області Віктора Балоги. Балога заплатив 30 млн грн застави і вийшов із СІЗО.

Андрій Балога, Михайло Ланьо та Олександр Лізанець - підозрювані у справі продажу трьох гектарів землі комунальної власності. За версією слідства, ринкова вартість землі становить 84,6 млн грн і від продажу об'єкту громада зазнала збитків на майже 75 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті затримали кримінального авторитета. Банду координував голова райради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути