пʼятниця, 06 квітня 2012 15:45

Сьогодні представники юдаїзму святкуватимуть Песах
9

Фото: Фото: jewishpress.com

6 квітня із заходом сонця представники юдаїзму в усьому світі почнуть відзначати Песах.

Це найдавніше з єврейських свят, воно пов'язане з однією з найважливіших подій в єврейській історії - Виходом з єгипетського рабства близько 3300 років тому, у 2448 році за єврейським календарем.

Песах - свято весни - символізує пробудження природи, оновлення світу і звільнення людини. Це свято отримання свободи і гідності. Євреї повинні були вибрати з худоби, до якої вони були приставлені вівчарами, молодих ягнят, зарізати їх, засмажити і з'їсти "з гіркими травами і прісним хлібом", оскільки вівці вважалися священними тваринами для єгиптян.

Існує легенда, що перед Виходом не встигли заквасити тісто, тому напекли прісних коржів. До сих пір маца - прісні коржі, які слід їсти в Песах, - нагадування про хліб, який їли євреї, спішно покидаючи Єгипет.

Свято триває сім днів з 15-го по 21-е число весняного місяця нісана за єврейським календарем. Песах - це свято паломництва до Єрусалиму для жертвоприношень.

Святкування починається 14 нісана ввечері, коли вся родина і гості, що прийшли в будинок, збираються за святковим столом і читають Великодню Агаду - історію Виходу євреїв з Єгипту.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні представники юдаїзму святкуватимуть Песах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути