середа, 22 травня 2024 20:02

Коли завтра будуть діяти графіки відключення світла

Коли завтра будуть діяти графіки відключення світла
Графіки відключення світла будуть діяти весь день. Фото: Pexels

23 травня графіки відключення світла будуть діяти з 00:00 до 24:00.

Прогнозують хмарність, тож у більшості регіонів України сонячні електростанції знизять виробництво електроенергії. Про це повідомляє "Укренерго", передає УНН.

"Завтра, 23 травня, графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла впливають на виробництво зброї - ЗМІ

Відключення можуть застосувати при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр "Укренерго" щовечора доводить до кожного обленерго.

"Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах", - додали в "Укренерго".

Міненергетики та Укренерго отримали доручення про термінову розробку та затвердження окремої постанови уряду, якою необхідно врегулювати питання планових відключень споживачів, що виникли як наслідок масованих ракетно-дронових атак Росією, енергетичної інфраструктури.

Графіки обмежень споживачів як побутових, так і промислових, мають бути "раціональними, справедливими та рівномірними". Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Коли завтра будуть діяти графіки відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути