Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2009 11:53

Ізраїльтяни заарештували декількох керівників ХАМАСу

Ізраїльтяни заарештували декількох керівників ХАМАСу
Минулої ночі в Іудеї та Самарії (Західний берег річки Йордан) ізраїльські військові затримали 20 палестинців, підозрюваних в терористичній діяльності. Операції проводилися в районах Бейт-Лехема (Віфлеєма), Рамаллаху, Шхему та Дженіна. За даними ізраїльського радіо, майже всі затримані були високопоставленими представниками терористичної організації ХАМАС.

Прес-служба Армії оборони Ізраїлю підтвердила, що 10 затриманих цієї ночі були високопоставленими активістами ХАМАСу.

Наприклад, за даними палестинського агентства Maan, в Шхемі затриманий Насер аш-Шаер - замглави "уряду ХАМАСу" Ісмаїла Ханії. Також серед затриманих декілька парламентаріїв.

На думку ізраїльських політичних коментаторів, арешти лідерів ХАМАСу стали відповіддю Ізраїлю на відмову хамасівців вести подальші переговори про умови звільнення ізраїльського військовослужбовця Гілада Шаліта.

Ізраїльський уряд визнав у вівторок неприйнятними вимоги, які висунули палестинські бойовики в обмін на звільнення полоненого солдата. Мова йде про вимогу звільнити 450 палестинських в"язнів в Ізраїлі, поіменний список яких був переданий ізраїльському керівництву через Єгипет.

Серед них, на думку ізраїльського кабінету міністрів, є ті, чиє звільнення завдало б великої шкоди національній безпеці країни. Проте палестинці заявляють, що не мають наміру міняти умови незалежно від того, скільки часу продовжаться переговори.

У свою чергу Ізраїль запевняє, що не припинить блокаду Сектора Газа, поки Шаліт, захоплений палестинцями в червні 2006 року, не опиниться на волі.

Судячи з усього, ізраїльські військові і спецслужби продовжать "полювання" на лідерів ХАМАСу, і найближчими днями слід чекати нових арештів керівників цієї організації.

Масові арешти лідерів ХАМАСу можуть призвести до зриву переговорів між цією організацією та ФАТХ про створення палестинського "уряду національної єдності".

За матеріалами: NEWSru, РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльтяни заарештували декількох керівників ХАМАСу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути