четвер, 03 лютого 2011 10:14

Археологи кажуть, що знайшли могилу біблійного пророка (ФОТО)
5

Фото: Фото: Reuters

Унікальну археологічну знахідку зробила команда на чолі з детективом Ізраїльського управління із захисту старожитностей (IAA) Аміром Ганором. Буквально зі зброєю в руках він полює на "чорних арехеологов".

Ганяючись за грабіжниками могил і нелегальними торговцями антикваріатом в околицях Єрусалима, Ганнор знайшов стародавню церкву. Цілком ймовірно, що в ній похований пророк Захарія, передає Reuters.

Руїни церкви, що датується до V-VII століттями н.е., розташовані в 40 км на південь від Єрусалиму. Під ними розташована мережа печер і тунелів часів Другого Храму (516 рік до н.е. - 70 рік н.е.). Іудеї використовували їх під час повстання Бар-Кохби проти римського панування в 131-135 роках.

Під час переслідування групи палестинців, які промишляли крадіжками античних монет, детектив і його люди натрапили на одвірок. Він частково був засипаний землею. Через кілька тижнів розкопок фахівці IAA виявили залишки храмової споруди. Приблизно 1 300 років тому її зруйнував землетрус.

Розмір приміщення можна порівняти з баскетбольною площадкою. У ньому знайшли звалені мармурові колони і майже цілу мозаїчну підлогу. Під вівтарем розташована похоронна камера. Археологи вважають, що там поховали єврейського пророка Захарія. Згідно з переказами, близько 520 року до н.е. він написав книгу проповідей, що увійшла до складу Старого Завіту.

Припущення фахівців грунтується на аналізі християнських джерел і так званої Мадабской карти - античної мозаїчної карти-панно на підлозі церкви в йорданському місті Мадаба. Щоб довести цю версію, потрібні додаткові розслідування.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Археологи кажуть, що знайшли могилу біблійного пророка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути