Ексклюзиви
неділя, 11 червня 2006 12:30

Православні святкують Святу Трійці

Сьогодні православних віруючі відзначають день Святої Трійці.. Цього дня всі православні храми прикрашають гілками берези і бузку, які символізують оновлення душі. У храмах проходять урочисті богослужіння.

Трійцю відзначають на 50-й день після Великодня, тому цей день ще називають П`ятидесятницею.

Свою першу назву свято одержало на честь сходження Святого Духу на апостолів, яке обіцяв їм Христос ще перед своїм Вознесінням. Сходження Святого Духу символізує піклування всіх Осіб Триєдиного Бога про світ: Бог Батько творець світу, Бог Син спокутує людей від рабства дияволу, Бог Дух Святий освячує світ через Церкву і проповідь віри для всіх народів.

У Євангелії сходження Святого Духу описується як полум`я, сполохи якого оточили кожного з апостолів. Після цього вони стали говорити на різних, не відомих їм раніше мовах. Таким чином, апостоли змогли проповідувати віру Христову в різних куточках світу. Саме тому День Святої Трійці іменується також днем народження Християнської Церкви.

Після Божественної літургії на свято Трійці у храмах здійснюється особлива вечерня з читанням уклінних молитов: священик читає молитви, стоячи на колінах, лицем до віруючих. Прихожани при цьому також встають на коліна, вперше після Великодня.

Напередодні Трійці Церква встановила Троїцьку суботу, в яку здійснюється поминання покійних, а у понеділок, відразу після Трійці, святкується День Святого Духу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Православні святкують Святу Трійці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути