вівторок, 03 листопада 2015 17:48

Вишивка ввечері під телесеріал заспокує нерви

Вишивка ввечері під телесеріал заспокує нерви
фото: nyocheninteresno.ru

Вишивка заспокоює нерви, знімає напругу, відновлює після емоційного виснаження. Тому психологи радять щовечора вишивати. За годину роботи рукоділля заспокоїть будь-кого. Допомагає здолати безсоння. Якщо вишивку поєднати з переглядом серії легкого серіалу, то це ще буде й зарядка для очей.

"В поєднанні з телевізором вишивка для здоров'я очей краще ніж безперервне вдивляння в екран",- зауважує Оксана Вітовська, головний позаштатний офтальмолог МОЗ України, професор.- "На вишивку вдивляються в дрібне зображення перед носом, потім на екран телевізора - це вже велике зображення на відстані. Виходить зарядка для очей".

Для зарядки очей краще вивести на екран збільшену схему й здаля вишивати. Або ж видрукувати її в збільшеному форматі, щоб легко читалась з стіни на відстані трьох метрів. Можна почепити над телевізором чи під ним. Головне на висоті очей. Так зручніше. Вишивати із збільшеної схеми на відстані корисно для бухгалтерів, офісних працівників.

"Якщо є можливість, для заспокоєння, зниження тиску краще вишивати в парку",- радить засновниця столичного музею вишивки Тетяна Протчева.

Вишивальниця проводить курси із вишивко-терапії. Для розслаблюючого ефекту під час занять вмикає музику. Спів птахів, музику дощу, водоспаду, моря. Радить вишивати парні зображення, наприклад, два коти в яскравих квітах.

"Світлі кольори додають радості. Сірого й гнітючого вистачає й в житті. Помітила, що мої учениці вишиваючи котиків заспокоюються й веселішають",- уточнює Тетяна Протчева.

У вишивці є й недоліки для здоров'я. Не можна вишивати в скрученій позі й сутінках. Розвивається викривлення хребта й падає зір. Щоб цьому запобігти вишивати потрібно під торшером в зручному кріслі. Найкраще вдень біля вікна.

Зараз ви читаєте новину «Вишивка ввечері під телесеріал заспокує нерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути