пʼятниця, 11 серпня 2023 18:28

Що треба їсти щодня, щоб назавжди кинути палити

Що треба їсти щодня, щоб назавжди кинути палити
Баклажани можуть допомогти позбутись нікотинової залежності Фото: pexels

Баклажан можна вживати практично всім. Серпень - ідеальна пора наситити організм цим продуктом, який багатий корисними мікроелементами.

Його рекомендують здоровим і хворим, вагітним жінкам і літнім людям.

Баклажан містить дуже мало калорій. Цей овоч більше підходить для схуднення або як гарніри і закусок, ніж в якості повноцінної страви. Чому варто їсти баклажани, розповість Gazeta.ua.

Чим корисні баклажани

Якщо їсти їх у нормі, то вони приносять користь всім органам і системам організму.

Баклажани м'яко регулюють рівень холестерину в крові. А тому перешкоджають розвитку атеросклерозу.

Плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не тільки надлишкову рідину, а й шлаки.

Баклажан вкрай корисний при захворюваннях нирок і сечовивідних шляхів. Овочі мають м'який сечогінний ефект. Крім того, баклажан має незначний проносний ефект, тобто сприяє очищенню кишечника і жовчовивідних шляхів.

Вживання цього продукту сприятливо позначається на роботі печінки. При цьому їсти багато овочів зовсім необов'язково - достатньо всього столової ложки тушкованого продукту в день.

Баклажани містять вітаміни групи B, вітамін С, РР та каротин. Також необхідні організму мінеральні речовини, як калій, залізо, кальцій, магній, натрій та фосфор.

Вітамін С захищає організм від інфекцій та застуд. Вітаміни групи B зміцнюють нервову систему, сприяють боротьбі із безсонням та депресією.

Хто вирішив кинути палити, баклажан саме те, що потрібно. У плодах міститься велика кількість вітаміну РР - нікотинової кислоти. Баклажан допомагає організму легше перенести процес кидання звички палити. То ж цей овоч рекомендується тим, хто позбавляється нікотинової залежності. Щоб впоратися з тягою до згубної звички, вчені радять включити баклажан в свій щоденний раціон харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрукти та овочі серпня, які варто додати до щоденного раціону

Баклажани показані при недокрів'ї та особливо корисні тим, у кого проблеми із судинною системою та серцем. А ще можна споживати при цукровому діабеті та після перенесеного інсульту.

Як вибрати баклажани

Вибирати потрібно молоді плоди. Вони смачніші. У баклажані є така корисна речовина як соланін, але вона корисна в невеликій кількості. Саме соланін надає плодам трохи гіркий смак. А у перезрілому плоді соланіну занадто багато, що може спровокувати проблеми зі шлунком та подразнення стравоходу.

Кому не радять їсти баклажани

Дітям до трьох років давати його не треба. Після вимочування овоча, вміст соланіна всеодно залишається.

Існує багато неправильних уявлень, що вважати фруктами, а що - овочами. Опублікували несподіваний перелік овочів, які насправді є фруктами і пояснили чому. Зокрема, баклажани вважається ягодами. Тільки дуже великими. Вони не такі солодкі, як ягоди, і, можливо, не стануть чудовим доповненням до ранкового йогурту, але технічно вони є фруктами.

Зараз ви читаєте новину «Що треба їсти щодня, щоб назавжди кинути палити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути