середа, 10 лютого 2016 15:08

Шізофренія розвивається через поломки в ДНК

Шізофренія розвивається через поломки в ДНК

В Массачусетсі США в Інституті Брода дізналися про причину розвитку шизофренії.

Хвороба розвивається через поломки в ДНК. Лише одна невірна амінокислота в послідовності призводить до того, що вся система працює неправильно. Це відкриття важливе в дослідженні розвитку шизофренії.

Причина розвитку шизофренії на молекулярному рівні - це перші дані, які можна побачити і оцінити. Тепер психіатри отримали матеріальне підтвердження порушень психіки.

Процес, який запускає неправильну роботу ДНК, в основному починається в підлітковому віці. Це пояснює розвиток шизофренії зазвичай у молодих людей.

Дослідження було розпочато в липні 2014 року. Вченими були проаналізовані 29 000 випадків, і проведені 700 посмертних розтинів головного мозку.

Пік порушень було виявлено в 6 хромосомі, в області гена, який кодує білок С4. Саме цей ген відповідає за знищення чужорідної інформації в організмі, іє винуватцем розвитку аутоімунних захворювань.

Всі наявні на сьогодні методи лікування шизофренії можуть тільки пригнічувати прояви психозу, гальмувати руйнування особистості. Відкриття молекулярної причини розвитку шизофренії стало початковою точкою для створення нових ліків від шизофренії.

Зараз ви читаєте новину «Шізофренія розвивається через поломки в ДНК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути