Ексклюзиви
субота, 22 червня 2024 21:51

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ обстріляла Україну з Азовського моря: у ВМС вказали на поворотний момент

РФ обстріляла Україну з Азовського  моря: у ВМС вказали на поворотний момент
РФ обстріляла Україну з Азовського моря. Фото: Інтерфакс-Україна

Під час нічної масованої атаки по Україні Росія запускала ракети з акваторії Азовського моря, вважаючи його безпечнішим, ніж Чорне.

У Військово-морських силах ЗСУ назвали це "поворотним моментом". Про це речник ВМС Дмитро Плетенчук розповів в ефірі телемаратону.

За його словами, в ніч проти 22 червня з Азовського моря випустили чотири ракети "Калібр". Він назвав це "неприємним фактом" і водночас "поворотним моментом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки смертельного обстрілу Харкова 22 червня: з'явилася реакція Зеленського

"Вони вирішили, що можуть використовувати Азов для розміщення своїх бойових кораблів і застосування. Але вони, мабуть, забувають, що Азов недалеко від нас розташований", - сказав він і пояснив, що це свідчить про те, що росіяни вважають Азовське море більш безпечним, ніж Чорне.

Для цього вони відгороджуються боновими загородженнями в Керченській протоці й так намагаються застосовувати свої надводні кораблі

Уночі 22 червня російські війська здійснили новий масований обстріл української енергетики. Сили протиповітряної оборони збили над Україною 12 із 16 крилатих ракет, а також усі 13 ударних безпілотників типу Shahed.

На Львівщині окупанти завдали ракетного удару по об'єкту критичної енергетичної інфраструктури. На місці виникла пожежа. У мережі писали про вибухи в Стрию, після чого в місті почалися перебої з електропостачанням.

Окрім того, росіяни завдали удару по Івано-Франківську, влучивши в дитячий садок. Один із навчальних корпусів частково зруйнований, інші зазнали ушкоджень. Також є пошкодження у прилеглих будинках.

Зараз ви читаєте новину «РФ обстріляла Україну з Азовського моря: у ВМС вказали на поворотний момент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути