понеділок, 15 січня 2018 05:28

Які ліки не варто приймати під час тренувань

Які ліки не варто приймати під час тренувань
Які ліки не варто приймати

Лікарі виявили щоденні ліки, які не варто вживати, коли маєш систематичні фізичні навантаження. Висновки стосуються як тренувань в спортзалі, такі для тих, у кого важка фізична праця.

"Якщо ви використовуєте ліки, ви повинні бути в курсі всіх потенційних ефектів, хороших і поганих", - говорить доктор Майкл Рідер, професор з фізіології та фармакології, медицини та педіатрії в Лондонському університеті Західного Онтаріо.

Лікарі рекомендують звертатись на консультації тим, хто приймає бета-блокатори, антиалергічні препарати, антидепресанти, знеболюючі і антигістамінні ліки.

Бета-блокатори застосовуються при гіпертензії, високому тиску, глаукомі, мігренях чи серцевих захворювань. Бета-блокатори, як правило, знижують частоту серцевих скорочень, які прямо суперечать одній з наслідків фізичних вправ.

"Тіло отримує дві протилежні команди і швидко втомлюється. Ви не отримуєте бажаного результату і перевантажуєте серцеву систему", - розповів Філіп Емберлі, директор інноваційної аптеки з канадською асоціацією фармацевтів, що базується в Оттаві.

Обезболюючі, які містять ібупрофен і ацетамінофен, додають навантаження на нирки і на серце. Потрібно обов'язково проконсультуватись із лікарем, коли приймаєш такі ліки.

Антидепресанти змінюють хімічний баланс в мозку, тому виникає сонливість і розслабленість. Також побічним ефектом таких ліків є набір ваги.

Антиалергічні препарати також зменшують концентрацію і при інтенсивному заняття спортом можуть стати причиною травм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які можна їсти після тренування.

Вчені з'ясували яким має бути настрій, коли вирішили схуднути. Дослідження виявили, що психологічним налаштування худнути стає легше.

Зараз ви читаєте новину «Які ліки не варто приймати під час тренувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути