Курятину вважають доволі корисною для людського організму. Її особливо полюбляють шанувальники здорового способу життя.
Однак, є в курятині частини, які краще взагалі не вживати, пише ТСН.ua.
За словами дієтологів, куряче м'ясо корисне хоча б тим, що нежирне. У 100 г м'яса лише 110 калорій. А ще воно дешевше за свинину та яловичину. Містить багато вітамінів та мікроелементів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як перевірити, чи свіжі яйця - кілька порад
Але найшкідливішою частиною курки фахівці називають шкіру. У ній немає жодних вітамінів. До того ж, вона містить високий рівень холестерину та жиру. У курячій шкірі також можуть бути залишки хлору, які використовуються для надання несвіжим тушкам товарного вигляду.
Шкідливі також крила, адже це - самі кістки зі шкірою. Тому там немає жодних вітамінів та корисних елементів. А із нутрощів найшкідливішими називають курячі легені. Вони можуть містити такі бактерії, як лістерія, що погано піддається термічній обробці.
Серед інших незручностей вимкнення електроенергії ще й може призвести до швидкого псування продуктів. Охолоджені або заморожені харчі можуть бути небезпечними для вживання, нагадують у Центрі громадського здоров'я. Фахівці дають кілька порад, що допоможуть зберегти їжу безпечною до вживання, коли вимикають світло.
За відсутності електроенергії та води більшість їсть лише бутерброди з ковбасою, а не продукти, які насичують і дають користь. Однак кожному щодня потрібні всі макронутрієнти - білки, жири та вуглеводи. З яких продуктів брати цей "будівельний матеріал" організму, розповіла нутриціологиня Дар'я Трохимович.
Коментарі