субота, 23 лютого 2019 15:26

Як підняти рівень гормону щастя без ліків

Як підняти рівень гормону щастя без ліків
Збільшити рівень дофаміну можна і без застосування різних ліків або продуктів Фото: Ваш доктор Айболит

Збільшити рівень дофаміну можна і без застосування різних ліків або продуктів. Способи прості й ефективні.

Ці прості методи допоможуть уникнути проблем з настроєм, увагою, пам'яттю і мотивацією, пише 24 канал.

По-перше, їжте більше продуктів з високим вмістом тирозину – амінокислота здатна перетворюватися в організмі в гормон задоволення. Також його можна отримати з іншої амінокислоти – фенілаланін.

Обидва цих компоненти містяться в продуктах з тваринним і рослинним білком: яйцях, рибі, бобах, курці, авокадо, горіхах, бананах, яловичині, індичці, молочної продукції. Вони повинні становити більшу частину вашого щоденного раціону.

По-друге, не пийте каву. Дійсно, вона відмінно бадьорить, але при цьому рівень дофаміну знижується після миттєвого сплеску. Тому краще відмовитися від напоїв з кофеїном.

По-третє, використовуйте медитацію для того, щоб збільшити рівень дофаміну. Численні дослідження показують, що цей метод здатний збільшити рівень гормону задоволення - у людини покращується настрій і увага.

По-четверте, виключіть з раціону шкідливі жири. Як правило, більша частина шкідливих жирів міститься в молочних продуктах, тваринному жирі, солодощах та фастфудіі. А жири можуть заблокувати передачу сигналів дофаміну в головний мозок.

По-п'яте, якісний сон. Сон дуже впливає на рівень дофаміну. Людина, що виспалася, відчуває себе набагато краще. Справа в тому, що під час сну, природним шляхом збільшується вироблення гормону задоволення. А ось через його брак або поганий сон, можна істотно нашкодити собі – знизити концентрацію дофаміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їжа, яка допомагає проти стресу

Також збільшують рівень гормону щасття: музика, яка вам подобається; масаж; прогулянки на свіжому повітрі; сонце; фізична активність; підвищення рівня магнію в організмі.

Щастя - індивідуальна річ. Але наука знає, як отримати позитивні емоції.

Слід не слідувати чужим рекомендаціям, зосередитися на власній енергетиці та ознайомитися з науковими фактами, йдеться у блозі автора книги "Емоційний інтелект 2.0" Тревіса Бредберрі на "Новое время".

Зараз ви читаєте новину «Як підняти рівень гормону щастя без ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути