четвер, 31 січня 2019 23:28

Їжа, яка допомагає проти стресу

Їжа, яка допомагає проти стресу
Під час стресу організм потребує особливого харчування. ФОТО: sarahjhauser.com

Заїдати стрес можна. Однак налягати при цьому слід не на солодощі й фастфуд, а на здорову їжу, яка містить дієві проти стресу речовини. Це дозволить ефективно протистояти нервовому виснаженню, жодним чином не нашкодивши своєму здоров'ю.

Перелік продуктів з антистресовою дією подало видання Inc.

1. Вівсянка. Є джерелом складних вуглеводів, які збільшують вироблення гормону радості. Також містить у собі чимало магнію й калію, необхідних для регуляції кров'яного тиску.

2. Цитрусові. Потужна антистресова дія апельсинів, грейпфрутів і їм подібних зумовлена наявністю в них великих запасів вітаміну С. Науково доведено, що ця речовина сприяє зменшенню гормону стресу й зміцнює захисні сили організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як кисле впливає на людей: незвичайне дослідження

3. Горіхи й насіння. Ці продукти багаті на омега-3 жирні кислоти, які допомагають організмові боротися зі стресом. Одними з найкорисніших у цьому плані є волоські горіхи й соняшникове насіння. У складі останнього є також речовина, яка збільшує утворення в організмі гормону радості.

4. Морква й інші коренеплоди. Такі овочі є цінним джерелом клітковини й вуглеводів — речовин, завдяки яким збільшується вироблення гормону щастя. Також вони здатні компенсувати тягу до цукру, оскільки на смак є солодкавими. Корисними є й для серцево-судинної системи.

5. Індичка. У такому м'ясі міститься амінокислота, здатна підвищувати рівень гормону щастя й тим самим послаблювати реакцію організму на стрес.

Раніше подали перелік продуктів, які допоможуть уберегтися від грипу та застуди. Така їжа допомагає підвищити захисні сили організму й тим самим звести до мінімуму ризик зараження вірусами й інфекціями.

Зараз ви читаєте новину «Їжа, яка допомагає проти стресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути