Чорні ягоди знижують тиск

— Як поратися по хазяйству, коли в голові шумить від нестабільного тиску. Особливо як тепло різко міняється на дощ. А таку погоду на все літо пророкують, — каже Ганна Кулініч, 59 років, із селища Петрове Олександрійського району Кіровоградської області.

Щоб нормалізувати тиск, змішує порівну мед і подрібнену молоду кропиву. Настоює ніч і їсть щоранку по 1 ст. л., запиваючи водою. Або поєднує 2 ст. л. соку алое, склянку меду, три подрібнені зубці часнику і сік лимона. Вживає по 1 ч. л. до сніданку.

— Якщо людині допомагають такі методи, це не означає, що вони підходять усім. Особливо вагітним і хворим на діабет, — говорить столичний терапевт Вадим Краснов, 42 роки. — Часті коливання тиску не лише знижують працездатність, вони — передумова інфаркту чи інсульту.

Стан гіпертоніків погіршують коливання температури надворі. Коли рівень "нижнього" тиску піднімається вище 130, людину починає нудити. Тремтять руки, шумить у голові, болить у потилиці й можна знепритомніти. Тоді слід їсти чорні й червоні ягоди — ожину, чорницю, смородину, малину, вишні тощо. Вони сприяють розширенню судин і нормалізації артеріального тиску. Корисно щодня вживати 2 ст. л. гарбузового насіння і банан. У них багато магнію, кальцію і калію, що покращують кровообіг.

Зараз ви читаєте новину «Чорні ягоди знижують тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути