"Вдячні пацієнти привозять подарунки"

Автор: ФОТО НАДАНЕ КЛІНІКОЮ ”ІРІС”
  Головний лікар медичного центру ”Іріс” Тетяна Д’яконова виконала понад 40 тисяч операцій. Має власну розробку — іменний патент на комбіноване оперативне лікування катаракти і глаукоми
Головний лікар медичного центру ”Іріс” Тетяна Д’яконова виконала понад 40 тисяч операцій. Має власну розробку — іменний патент на комбіноване оперативне лікування катаракти і глаукоми

Офтальмолог Тетяна Д'яконова переїхала з окупованого Луганська до Полтави та заснувала медичний центр "Іріс". У ньому понад п'ять років пацієнтам рятують зір.

— Не уявляю себе в іншій професії. З дитинства мріяла стати лікарем. Вступила до Луганського медінституту. Закінчила його з червоним дипломом. Що відкрило мені шлях у спецординатуру, — каже Тетяна Д'яконова, головний лікар офтальмологічного центру "Іріс".

Мріяли завідувати відділенням?

— Не було бажання керувати — мріяла про практику. Коли проходила ординатуру в обллікарні, почала оперувати. У 24 роки вже видаляла катаракту — таке втручання проводять лише лікарі вищої категорії.

Як вам довірили таку складну операцію, що не кожен лікар виконає?

— Пройшла курси в Інституті мікрохірургії ока імені Святослава Федорова. Коли приїхала у відділення, виявилося, що пацієнтів багато, а лікарі — у відпустках. Першу операцію робила сама. Тоді досвідчений лікар оперував іншого пацієнта, мені доручив розпочинати наступну операцію. Коли він закінчив і піді­йшов до мене, то побачив, що я теж завершила, самостійно. Високо оцінив мою роботу. Влітку буде 30 років, як я хірург-офтальмолог.

Що змінилося з того часу в ­хірургічному лікуванні катаракти?

— Тоді видалення катаракти було травматичною операцією. Знеболювали уколами. Розрізали рогівку, вручну вимивали порожнину, зашивали рану. Довго заживало, був високий ризик ускладнення. Досі є хірурги, що працюють за старим методом. Та я виконую операції за допомогою спеціального обладнання та новими малотравматичними технологіями. Видалення катаракти й імплантація штучного кришталика через прокол рогівки, який заживає за добу. Операція без уколів і болю триває 7–8 хвилин.

Скільки років працюєте за цією технологією?

— Більш як 15 років. Працюючи головним міським офтальмологом, передавала досвід колегам. Показувала відео своїх операцій. До мене приїжджали з усієї області навчатися. Паралельно оперувала в різних регіонах України. Запрошували працювати на кафедру офтальмології, та мене цікавила практика.

Маю власну розробку — іменний патент на комбіноване оперативне лікування катаракти і глаукоми. Операція значно дешевша, не дає ускладнень. Успішно застосовую досі.

Коли вирішили створити приватну клініку?

— На початку 2014‑го вже готова була відкривати офтальмологічний центр. Плани зруйнувала війна. Доводилося оперувати під обстрілами, боялася, що електрика зникне під час операції.

У червні переїхали в Лохвицю, а 2015‑го — до Полтави. Влаштувалася в обласну лікарню. Однак розуміла, що здатна на більше.

Тоді їздила оперувати у Прибалтику та Німеччину. Мене чекали в Китаї. Та вирішила залишитися в Україні й розвивати офтальмологію в Полтаві. Знайшли приміщення, облаштували його під операційні. Зробили унікальну систему вентиляції: в кожне приміщення подається стерильне повітря.

Коли відкрили власну клініку?

— Центр "Іріс" відкрили 7 березня 2016‑го. Тут вдалося втілити все те, про що мріяла в Луганську — нині опанувала більше технологій. Лікую дітей і дорослих й усі хвороби очей.

За майже шість років пролікували близько 30 тисяч пацієнтів, зокрема хірургічними та лазерними методами. Використовуємо найсучасніші технології лікування катаракти та глаукоми. Проводимо найповнішу діагностику.

Як до вас ставляться пацієнти?

— Всі пацієнти задоволені. З багатьма товаришуємо. Нас сприймають як родину. Приводять друзів і знайомих на операцію. Приносять подарунки. Одна жінка після операції привезла величезний коровай, написала вірші. Художники дарують картини.

Який настрій маєте напередодні Нового року?

— Звісно, святковий. Користуючись нагодою, вітаю всіх читачів, наших нинішніх і майбутніх пацієнтів з прийдешніми святами. Зичу миру, злагоди, добробуту та здоров'я. Хочу нагадати, що найкращий спосіб зберегти здоровий зір — вчасно потурбуватися про профілактику та лікування.

Приготували святкову акцію: у грудні обстеження на катаракту — безкоштовне.

Діє акційна ціна на операцію по заміні кришталика — 4900 грн. Сюди входять усі витратні матеріали. Місяць медичного спостереження — безкоштовно.

Також безкоштовно лікуємо учасників АТО/ООС та батьків воїнів, які загинули на Донбасі.

Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 40 тис. операцій.

Крім лікування катаракти, в клініці "Іріс" пропонують такі послуги: лазерне й хірургічне лікування глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей лінзами PARAGON (США), лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Офтальмологічний центр "Іріс" розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмит­рієва, 6д (колишня — вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної ­лікарні).

Попередньо записатися на консультацію можна за тел.: 0(532) 69 71 70, 0(66) 19 73 031

Зараз ви читаєте новину «"Вдячні пацієнти привозять подарунки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути