понеділок, 07 січня 2019 00:30

Унітаз із двома режимами зливу заощаджує воду

— Способів зниження витрат води в будинку чимало. Наприклад, скорочуючи час на прийом душу з 10 до 5 хвилин, кожен член сім'ї може щорічно заощадити майже 100 кубометрів води, — каже 62-річний Микола Білоус із ­Вінниці.

— Для початку — встановіть лічильники гарячого і холодного водопостачання. Платитимете менше. Якщо в будинку немає ні загальнобудинкового, ні індивідуальних лічильників — усі платять однаково відповідно до тарифів. Норми водоспоживання води в Україні становлять у середньому 350 літрів на добу. При цьому середньостатистичний українець в день ­витрачає до 150 літрів.
Ще один варіант економії — душова насадка з умонтованим аератором. Він збагачує струмінь повітрям. Ця функція дозволяє обмежити витрати води без втрати обсягу. На п'ятихвилинний душ витрачається не 100, а 30 літрів.
— Купуйте економічну сантехніку. Унітаз має бути з двома режимами зливу: повний і економічний. Він заощадить 15 літрів води в день для сім'ї з трьох осіб. Сучасні моделі змішувачів економлять до 10 літрів за хвилину. Закривайте кран, коли чистите зуби. Таким чином заощадите до 45 літрів води.
При митті посуду не тримайте кран відкритим. Витрати — 150 літрів за 10 хвилин. Під проточною водою посуд лише споліскуйте. Замість 10 хвилин кран буде відкритий 3–4.
— Ретельно перевіряйте витрати води в платіжках. Контролюйте температуру в трубах. Якщо з крана гарячої води тече ледь тепла — це привід для перерахунку. Якщо температура води нижча на 5 градусів, тариф на гарячу воду повинен бути знижений на 10 відсотків. Наступні "мінус 5 градусів" означають зниження тарифу на 30 відсотків. Якщо температура гарячої води взагалі не перевищує 40 градусів — платіть за тарифом холодної, — додає Микола Білоус.

Зараз ви читаєте новину «Унітаз із двома режимами зливу заощаджує воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути