понеділок, 18 вересня 2017 05:00

У піролізних котлах паливо горить зверху до низу

Автор: www.teplodaryug.ru
  Для спалювання у твердопаливних котлах підходять дрова, пелети, брикети, вугілля, всі побутові відходи, що горять
Для спалювання у твердопаливних котлах підходять дрова, пелети, брикети, вугілля, всі побутові відходи, що горять

— Раніше для мене твердопаливний котел асоціювався з грубкою. У нас вдома газу не було. Палили дровами. Постійно з братом сперечалися, хто буде сидіти й підкидати. Як прогоріло, получали від батьків, — розповідає вінничанин 39-річний Олег Буряк.

— Кілька років тому в друга побачив, як працює піролізний котел на дровах. Сподобалося, що до нього не треба бігати постійно. Тоді саме ціни на газ почали піднімати. Я порахував, що дровами набагато вигідніше палити. Це був ще один великий плюс. Склав гроші й купив собі такого ж котла. Нагріває систему швидко. Горять у ньому не тільки дрова, а й тирса і гранули.

На ринку пропонують різноманітні твердопаливні котли. Можна вибрати агрегат, який найкраще підходить для кожного виду будинку, під його площу і конструкцію.

— Найзатребуваніші зараз пристрої довготривалого горіння. Люди цінують час і ніхто гратися з паливом не хоче, — розповідає менеджер фірми-виробника котлів 27-річний Віталій Кістяківський. — Вигідний завдяки своїй будові. Ефект тривалого горіння створюється тому, що горить лише верхній шар дров. Так легше контролювати процес. Коли палимо знизу, то вогонь піднімається доверху. Його не стримаєш, хіба погасити. У піролізних котлах після досягнення потрібної температури реле перекриває повітряну тягу, і котел перестає активно нагріватися. Паливо — тліє. Одна закладка дров може горіти до 48 годин.

Процес згорання та виділення тепла розподіляється на декілька етапів.

— Паливо розкладається і виділяє газ, — пояснює далі. — Це відбувається у верхній завантажувальній камері. Там висока температура і мало повітря. Тяга забирає цей деревний газ у нижню камеру згорання. Він змішується повітрям і згорає. Частина тепла йде до дрів, підтримуючи тління — ­піроліз.

Корпуси й теплообмінники піролізних котлів роблять із котельної сталі товщиною 4–5 мм. Топки — з чавуну, кераміки та шамотної цегли.

— Для спалювання у таких котлах підходять дрова, пелети, брикети, вугілля, всі побутові відходи, що горять. Тому витрати на обігрів будинку зменшуються до мінімуму.

Зараз ви читаєте новину «У піролізних котлах паливо горить зверху до низу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути