понеділок, 25 березня 2019 00:51

Сучасні гаражі комплектують майстернею

Автор: WWW.2MDOM.RU
  Змонтувати металевий гараж можна ­максимум за п’ять годин
Змонтувати металевий гараж можна ­максимум за п’ять годин

— Чоловік хоче купити металевий гараж і поставити його на заміській ділянці. Порадьте, який вибрати? Щоб недорого, красиво і надійно, — каже 34-річна Ніна Гришко, продавець фермерського магазину у Вишгороді під Києвом.

— Металеві гаражі мають багато переваг, — говорить Микола Співак, 48 років, продавець-консультант автомагазину в Києві. — Вони легкі, добре транспортуються й швидко збираються. Не потребує штукатурки стін, заливки бетонної підлоги чи перекриття даху. Монтувати споруду просто. Можна це зробити максимум за 5 годин. А цегляний зводять три-шість тижнів. І найголовніше — вартість значно нижча.

При виборі типу металевого гаража слід визначитися з розмірами та призначенням. Буде на один або два автомобіля, з майстернею чи без неї. Слід придивитися й до типу матеріалу. Бувають з оцинкованої листової сталі, сталі 1,5 мм, профнастилу чи оцинкованого профілю.

— Сучасна технологія пропонує гаражі високої якості. Вони міцні та служать довше за інші типи споруд. Оскільки метал не є горючим матеріалом, власник не турбуватиметься про випадкову пожежу. Гараж із профнастилу вимагає менше часу і грошей на обслуговування. Його легше чистити. Якщо покритий заводською фарбою — не доведеться фарбувати протягом багатьох років.

Один із головних недоліків металевих гаражів — їх важко нагріти. Тому потребують хорошої теплоізоляції.

— Зміни температури приводять до утворення конденсату, а він — до корозії металу. Краще вибрати антикорозійну сталь. Це зменшить витрати на регулярне технічне обслуговування гаража. Інший недолік — відсутність у споруді електрики. Її доведеться проводити самостійно. А ще — взимку важко прогріти і завести машину. Але це дрібниці порівняно з численними плюсами.

Перед будівництвом металевого гаража слід уважно прочитайте інструкцію виробника. Переконатися, що в наявності є всі зазначені в списку деталі та вузли.

— У процесі роботи не забувайте про безпеку. Користуйтеся захисними окулярами та робочими рукавицями. Добре, якщо вашим помічником стане фахівець у цій справі, — додає Співак.

Зараз ви читаєте новину «Сучасні гаражі комплектують майстернею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути