понеділок, 22 квітня 2019 00:10

Шпон для дверей роблять із твердої деревини

— Сучасні оздоблювальні матеріали для дверей стають популярніші. Так само, як і деревина, мають пристойний вигляд, легкі. Не деформуються. До того ж міжкімнатні двері зі штучних матеріалів дешевші, — розповідає продавець-консультант, черкасець 45-річний Володимир Артеменко.

У шпонованих дверей полотно покрите натуральним матеріалом — шпоном. Його виготовляють із тонкого зрізу деревини.

— Такі двері виглядають як натуральні. Шпон роблять із деревини високої щільності. Це захищає від пошкоджень. За рахунок сучасних технологій матеріал не деформується. Такі двері мають хорошу звукоізоляцію. Ціна починається від 1,5 тисячі до 6,5 тисячі гривень.

Ламіновані двері коштують від 650 грн до 3 тис. грн. Оздоб­лені синтетичним шпоном або ламінатином. Він передає колір і структуру деревини.

— Такі двері добре ставити у приміщеннях із підвищеною вологістю — ванній або туалеті. Стійкі до подряпин і тріщин. Добре миються. Мають високу протипожежну характеристику. У них помірна ціна, хороша якість і практичність. Ламіновані двері популярні серед покупців.

Полівінілхлоридові — оздоблені термопластичною пластмасою. Вона безпечна для людей, стійка до погодних умов.

— Від ламінованих відрізняються шорсткістю текстури дерева, що відчутна крізь поверхню полотна. Завдяки цьому виглядають натуральніше. Порівняно зі шпонованими дверима, полівінілхлоридові мають переваги. Значно легші. Тому на коробку й петлі буде менший тиск і двері не провисатимуть. Їх швидко встановлювати. Мають не лише звукоізоляційну характеристику, а й термоізоляційну. Коштують від 650 до 2 тисяч гривень, — каже Володимир Артеменко.

Зараз ви читаєте новину «Шпон для дверей роблять із твердої деревини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути