вівторок, 31 березня 2009 18:06

Радять користуватися білоруською шпаклівкою

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Художник Ігор Майструк із Вінниці завершує розпис на стіні ”Венеція” у приватному будинку міста. Над зображенням споруд і гондол із каналами чоловік працював по 6 годин на день півтора тижня
Художник Ігор Майструк із Вінниці завершує розпис на стіні ”Венеція” у приватному будинку міста. Над зображенням споруд і гондол із каналами чоловік працював по 6 годин на день півтора тижня

Олена Ковальчук, 40 років, із Вінниці робить ремонт у власній квартирі. Замовила розмалювати стіну екзотичними квітами теплих відтінків.

— Підказали знайомі з салону оформлення інтер"єрів, — розповідає жінка. — Кажуть, зараз це модно. У спальні на третину стіни лілово-фіолетового відтінку буде рожева квітка. Нею уквітчаю плазмовий телевізор.

Вінницький художник Ігор Майструк, 43 роки, розмальовує стіни на замовлення. Картини візуально розширюють кімнату. Частіше замовляють морську, пейзажну тематику, венеціанські мотиви. На кухню — натюрморти.

— Біля малюнка людина повинна відпочивати від буденності. Погано, коли замовник не має смаку, а слідує за модою. За можливості переконую його, як психолог. Пропоную свої варіанти.

Під розпис беруть міцну шпаклівку на акриловій основі. Вона водостійка, її неможливо пошкодити. Найкраще годиться білоруська.

Малюють олійними та акриловими фарбами. Для роботи беруть пензлі, шпателі й кілька ганчірок. Найліпше зображення робити пальцями.

Художники зауважують, що в будинках не можна малювати картин із негативним підтекстом.

— Зламані гілки, гострі предмети, розгромлені стіни, ніби після вибуху, можуть формувати реальність, — пояснює 36-річна дизайнер-художник Тетяна Бикова.

У Вінниці 1 кв. м малюнка на стіні коштує 600–700 грн. У Львові правлять 800. Творча майстерня "Круг" у Києві виконає замовлення від 3000 грн за 1 кв. м. Дизайн-студія "Кандор" — від 2000 грн.

Зараз ви читаєте новину «Радять користуватися білоруською шпаклівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути