вівторок, 23 жовтня 2018 05:30

"Пристрій розпізнає насадку і сам вмикає необхідну швидкість"

— У мене кухонний комбайн марки "Філіпс". Купили два роки тому за 3 тисячі гривень, — розповідає киянка 35-річна Марина Гуленко.

Пристрій має дві швидкості, 10 насадок і дві чаші для подрібнення. Ніж і вставки виготовлені з нержавіючої сталі. Насадки можна мити у посудомийній машині.

— Користуюся комбайном майже щодня. Замінює багато інших кухонних приладів. Збиває, місить тісто, ріже скибочками чи подрібнює продукти. У наборі є тертка для дерунів, блендер, млинок і диск-емульгатор. Ним легко замішувати тісто для млинців або робити домашній майонез.

Вартість кухонних комбайнів залежить від виробника, кількості насадок, функцій і програм. Техніка марок "Фьорст","Трістар", "Ґореньє" коштує від 700 грн. Комбайни "Філіпс", "Панасонік" або "Браун" — до 6 тис. грн.

— Є два типи комбайнів. Компактні й багатофункціональні. Перші мають кілька функцій. Складаються з робочої чаші й приводу. У комплекті — ніж, дві-три тертки й насадка для збивання. Вони недорогі та займають мало місяця. Підійдуть для приготування соусів, пюре, нарізання продуктів, — розповідає продавець-консультант Артем Романов, 31 рік, з Хмельницького. — Другі — громіздкі. Мають у середньому десять насадок. Вони вичавлюють сік, замішують тісто, перекручують м'ясо, збивають суміші та ріжуть продукти. Такі коштують від 3 тисяч гривень.

Швидкість і ефективність кухонного комбайна залежить від потужності. Вона повинна відповідати об'єму чаші. Для ємності 1,5 л мінімальна потужність має бути 300 Вт. Для 2 л — 400. На 3 л потрібно 700 Вт.

— Сім'ї з двох-трьох осіб вистачить чаші об'ємом до 2,5 літрів. Якщо готувати доводиться багато, — 3–4 літри, — продовжує фахівець. — Із двох комбайнів із однаковим об'ємом чаш треба вибирати той, у якого більша потужність. Менш потужні пристрої добре поріжуть овочі, зелень або зроблять тісто на млинці. Але значно гірше справляться з подрібненням сирого м'яса чи замішуванням тіста.

Чаші для комбайнів виготовляють зі скла, пластмаси чи нержавіючої сталі.

Їх можна мити в посудомийній машині, нагрівати в мікрохвильовці, охолоджувати в холодильнику. Такі чаші прозорі, тому краще підійдуть для збивання крему й подрібнення овочів. Металеві чаші міцніші. Їх використовують для м'яса чи тіста.

— Комбайни мають механічне або електронне управління. У них від однієї до п'ятнадцяти швидкостей. Що твердіший продукт — то більшою має бути швидкість. Процесорний пристрій розпізнає насадку й сам вмикає необхідну швидкість. Багато комбайнів мають імпульсний режим. Із його допомогою роблять муси чи подрібнюють тверді продукти.

Сучасну техніку комплектують різними ножами й насадками. Основні — ножі для подрібнення, шинкування й нарізання, насадки для замішування тіста, тертки і вінчик для збивання.

— Дорожчі моделі комплектують м'ясорубкою, кавомолкою, міксером, мороженицею, блендером, насадками для суфле, пасти й макаронів, пресом для розтирання фруктів і овочів на пюре. Є моделі, до яких додатково можна купувати необхідні аксесуари, — говорить Артем Романов. — Деякі комбайни не вмикаються, якщо неправильно встановити або зафіксувати насадку. Дорожчі моделі мають запобіжник від перегрівання. Пристрій сам вимикається, коли мотор перегрівся. Комбайни також комплектують контейнерами, де можна зберігати насадки й ножі. Техніка з такими функціями коштує більш ніж 5 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Пристрій розпізнає насадку і сам вмикає необхідну швидкість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути