понеділок, 05 серпня 2019 06:10

Паркан із євроштахет монтують без фундаменту

— Замість зламаної сітки обгородив подвір'я євроштахетами. Вони схожі на профлисти, але рідко в кого є. Захотілося не замуровуватися від людей глухим забором. Жінка підбила, щоб виглядали її квітки, — розповідає Юрій Поліщук, 51 рік, із міста Сокиряни Чернівецької області.

Євроштахети на ринку з'явилися 2 роки тому. Вони не бояться корозії чи вологи. Штахетник дає можливість території провітрюватися. Його роблять із такого ж металу, що й профнастил чи металочерепицю. Поширені кольори — зелений, коричневий, графіт, бордовий та синій. Буває під структуру дерева: матовий та глянцевий.

— Узяв глянцеві штахети. Вони дешевші за матові. У матового більше шарів фарби та є спеціальне напилення, яке захищає від вигорання кольору. Наприклад, метрова глянцева штахетина товщиною 0,45 сантиметра коштує 25 гривень, а матова — 30 гривень.

Висота штахети під замовлення від 0,6 до 2 м. Їх можна прикрутити горизонтально — поперечно змурованим із цегли стовпам. Щоб установити, спочатку намічає місце тину, натягнувши маяки. Потім вкопує опорні стовпи, які можуть бути з дерева, металу або бетону. Яму зі стовпом заливає цементом. Фундамент не потрібен. До стовпів кріпить лаги й до них шурупами прикручує євроштахети.

Зараз ви читаєте новину «Паркан із євроштахет монтують без фундаменту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути