понеділок, 16 грудня 2019 07:56

Новорічного оленя скручують зі 100 метрів дроту

Автор: zelenasadyba.com.ua
  Фігуру оленя роблять за ескізом. На шматок фанери набивають цвяхи в тих місцях, де вигини тіла тварини. По них згинають дріт
Фігуру оленя роблять за ескізом. На шматок фанери набивають цвяхи в тих місцях, де вигини тіла тварини. По них згинають дріт

— Сам виготовив новорічних оленів. Треба тільки наловчитися формувати морду, — каже 53-річний Михайло Савагіров із селища Шацьк Волинської області. — Робив не суцільну фігуру, а окремо голову на шиї і тулуб із ногами. Скрутив із дроту, скріпив болтами. Його потім легко розділити й зберігати в коморі.

Купив 100 м дроту без покриття діаметром 4 мм. Спочатку зробив ескіз: на шматку фанери набив цвяхи в тих місцях, де вигини тіла тварини. По них зігнув дріт.

— Промучився трохи з передніми ногами. Місця вигину кріпив пластиковими хомутами-стяжками.

Роги зафіксував на нижньому контурі морди.

— Якщо зробити зверху — не триматимуться. А огина­ючи нижню частину, міцно стоять на голові. Ще один відрізок дроту скріпив на сідниці. Залишив короткий кінець у вигляді хвоста. Фігуру покрив трикомпонентною фарбою.

Зі 100 м вийде один великий олень або два малих. Матеріали обійдуться у 600 грн.

Фігуру можна обмотати гірляндою чи світлодіодною стрічкою. LED-лампочки майже не тягнуть світла, не бояться снігу. На відміну від блоку управління — його накрив відрізаною пластиковою пляшкою.

— Новорічного оленя навчився робити по відео з інтернету. Там фігуру обтягували стрейч-плівкою. Я не захотів так. Краще щільно обмотати гірляндою.

Біля ніг оленів поклав білі мішки з подрібненим пінопластом. Виглядають, як штучний сніг.

Зараз ви читаєте новину «Новорічного оленя скручують зі 100 метрів дроту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути