понеділок, 06 квітня 2020 07:55

Найпрактичніші штори з віскози

Автор: 0342.UA
  У малі кімнати не варто ­вішати штори з вертикальними смугами чи великим яскравим малюнком. Тоді приміщення здаватиметься меншим
У малі кімнати не варто ­вішати штори з вертикальними смугами чи великим яскравим малюнком. Тоді приміщення здаватиметься меншим

Дизайн кімнати створюють стіни, меблі та штори. 2020 року в моді мінімалізм, відмова від пишноти. Вікна оформляють стримано, без драпіровок і рюшів.

— Довго популярним було поєднання тюлю і штор, — каже столичний дизайнер 32-річна Аліса Коцюбняк. — На зміну прийшла багатошаровість. Зараз стильно поєднувати занавіски з квітковим візерунком й однотонні.

Перед вибором штор радить оглянути кімнату, визначити її недоліки й призначення.

— У низьких приміщеннях штори вішають над верхнім краєм вікна. Так воно стане вище, — пояснює. — У високих — на рівні з вікном, щоб уникнути зайвої урочистості. Вона не додає затишку.

Штори мають торкатися підлоги. Найкраще — щоб 5 см лежали на підлозі.

— У просторі кімнати на сонячному боці годяться щільні занавіски, що не пропускають світло, — продовжує дизайнер. — Їх доповнюють легкими фіранками. У маленькій кімнаті не варто вішати штори у вертикальну смужку, яскравим і великим малюнком. Тоді приміщення здаватиметься ще тіснішим. Підійдуть однотонні тканини або горизонтальний малюнок.

Тюлі і штори виготовляють із льону, шовку, оксамиту, шифону, бавовни, поліестеру, віскози. Кожен матеріал має особливості.

— У житлові кімнати найкраще підходять льон, шовк, оксамит, — каже Аліса Коцюбняк. — У сонячну кімнату вибирають щільні, в темну — легкі. Наприклад, шифонові, які не вигорають. Найпрактичніші штори з віскози або суміші бавовни й поліестеру. Їх легко прати.

Шовковим та оксамитовим потрібна спеціальна підкладка для захисту від сонця.

— Лляні штори зараз вважають особливо цінними за їхню натуральність і практичність, — продовжує Аліса Коцюбняк. — Свідчать, що господарі — сучасні люди, які турбуються про здоров'я й екологію.

2020 року модні яскраві кольори штор в зелених і синіх тонах.

— Ефектно виглядають портьєри з глянцевим блиском у поєднанні з нейтральним тлом інтер'єру, — каже Аліса Коцюбняк. — Світлі тони додають світла, розширюють приміщення. Темні "поглинають" простір. Після вибору тону обирайте малюнок. Горизонтальна смужка на тканині розширює кімнату, а вертикальна — піднімає низькі стелі.

Для вітальні доречні 3D-штори. Популярні на них зображення фруктів, квітів, тварин і міст. Мають вигляд живих.

Ламбрекени у вітальні вже не в моді. Їх замінив простий крій. Штори 2020 року можна описати трьома словами — елегантність, розкіш і оригінальність.

У спальню підійдуть важкі штори, на кілька тонів темніше тюлю. Це створює приємну напівтемряву. Пастельні відтінки сприяють здоровому сну.

Найбільше клопоту на кухні. Хочеться, щоб штори були гарні й легко пралися, бо часто брудняться. Найпрактичніші — римські. Добре захищають від сонця, не займають простору, їх легко чистити вологою ганчіркою.

Зараз ви читаєте новину «Найпрактичніші штори з віскози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути