пʼятниця, 05 жовтня 2018 05:21

Електричну підлогу використовують у міжсезоння

Автор: www.poradu24.com
  Електричну підлогу заборонено монтувати під тумби, раковини, ванни чи пральні машини. ­Відстань обігрівального елемента від стіни має бути не менше як 10 сантиметрів
Електричну підлогу заборонено монтувати під тумби, раковини, ванни чи пральні машини. ­Відстань обігрівального елемента від стіни має бути не менше як 10 сантиметрів

— Зекономив на квартирі, то довелося класти електричну підлогу. Живемо на першому поверсі й увесь холод знизу йде до нас, — жаліється Василь Лінійчук, 36 років, із Чернігова. — Теща вмовляла не робити цього, щоб не платити багато за комуналку. Але ми й так переплачували. Батареї гріли, а тепло йшло в підвал. Тепер живемо, як люди. А то ходили вдома в чоботах.

— Тепла підлога — одна з найекономніших систем опалення. Тепло від батарей, розташованих вздовж стін, піднімається вгору. Щоб приміщення знизу теж було не холодне, доводиться значно збільшувати обігрів, — розповів 33-річний Юрій Хмелюк, консультант столичного будівельного магазину. — Якщо ж тепло йтиме одразу від підлоги, то кімната грітиметься рівномірно. Не буде протягів, як від батарей, коли відчуваєш, що повітря "гуляє" по кімнаті.

У квартирах кладуть електричну теплу підлогу, а в будинках — водяну. Остання не підходить для багатоповерхівок, бо знижує тиск і температуру води в стояку. Через це сусіди мерзнутимуть. Також при порушенні герметичності трубопроводу теп­лої підлоги існує небезпека затоплення. Місце витоку вдається знайти тільки, якщо покриття зірвати.

— Електричну підлогу обирають частіше. Адже її будь-коли можна вмикати. Водяну ж тільки в опалювальний сезон. До того ж в електричній легко регулювати температуру. На рівні ніг підтримує 24 градуси, тулубу — 20, а голови — 16 градусів.

Така підлога нагрівається завдяки кабелям, вплетеним у сітку. Тому такий рулон простіше встановити. Потім покриття заливають бетонною стяжкою.

— На кожній упаковці теплої підлоги вказана рекомендована площа, яку можна покрити. Ширина нагрівальних матів становить 48–50 сантиметрів, а довжина рулону буває різна. Найчастіше сітка вже має клейовий шар з одного боку, тому легко кріпиться.

Електричну підлогу заборонено монтувати під тумби, раковини, ванни чи пральні машини.

— Відстань обігрівального елемента від стіни має бути не менш ніж 10 сантиметрів. Ще треба додати кілька сантиметрів запасу біля предметів інтер'єру, щоб кабель не лежав упритул.

Після того, як систему змонтують і перевірять, кладуть покриття для підлоги — плитку, паркет або ламінат.

Зараз ви читаєте новину «Електричну підлогу використовують у міжсезоння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути