понеділок, 13 січня 2020 00:55

Електричний камін не пересушує повітря

Автор: HOMEDIZ.INFO
  В електрокаміні полум’я штучне. Його створюють спеціальні світлодіодні та галогенові лампочки, екран і обертовий вертел
В електрокаміні полум’я штучне. Його створюють спеціальні світлодіодні та галогенові лампочки, екран і обертовий вертел

— Усе життя мріяла про камін у вітальні. Коли переїхали в будинок, мрію здійснила. Але раділа кілька днів, — каже 39-річна Наталія Гладиш із Запоріжжя.

Камін працював на дровах і вугіллі.

— Біля вогню приємно проводити холодні зимові вечори, — згадує жінка. — Але радості значно менше, ніж клопоту. Від каміна в хаті сильні протяги, вся вітальня в сажі й стружці від дров. Поліна постійно треба тягати, димохід — чистити. Інакше дим у хату затягує. Зрештою, розібрали той камін. Замість нього поставили електричний.

В електричному каміні полум'я штучне. Його створюють спеціальні світлодіодні та галогенові лампочки, екран і обертовий вертел.

— Виглядає як реальний і клопотів нема, — продовжує Наталія Гладиш. — Усе чисто, не треба бігати по дрова. Є два режими: "вогонь" та "вогонь і обігрів". Перший використовуємо влітку, другий — узимку.

— Обігрів забезпечують тени або тепловентилятор. Корпус захищають від нагрівання жаровідштовхувальні пластини, якими пристрій оснащений зсередини, — каже продавець-консультант 31-річний Володимир Заболотний із Києва.

Електрокаміну не потрібні димар і вентиляційний хід. Можна встановлювати у квартирі, не треба брати дозволів.

— Процес горіння в електрокаміні імітується, тому під час роботи нема ні сажі, ні попелу, ні чадного газу. Обпектися об корпус неможливо. Повітря пересушує менше, ніж будь-які інші види електрообігрівачів.

Більшість електрокамінів мають потужність 2 кВт. Її вистачає для обігріву кімнати площею близько 20 кв. м.

За типом монтажу електрокаміни бувають настінними, підлоговими й портальними.

— Настінні й підлогові — це окремі прилади. Їх можна вішати і ставити де завгодно, пересувати, — продовжує Володимир Заболотний. — Портальні монтуються у стіну.

Електрокаміни виготовляють зі скла, металу, вогнетривкого пластику.

— Крім обігріву й імітації полум'я, в електрокаміні можуть бути додаткові функції. Приміром, звукові ефекти: потріскування дров, шурхіт вугілля, шум горіння.

Дорожчі моделі мають функції імітації диму, різні режими обігріву й підсвічування, термостат, зволожувач повітря, дистанційне керування, можливість регулювання температури й автоматичне відключення.

— Моделі електрокамінів є на різний смак: від класики до хай-теку. Портал може бути декорованим мармуром, гранітом, деревом чи цеглою.

Найпростіші електрокаміни коштують від 2 тис. грн. З тумбою — від 10 тис. грн. Дизайнерський із незвичайним оздобленням сягає 50 тис. грн і вище.

— У найдешевших моделях стоять тепловентилятори, створюють неприємний шум, — радить продавець. — Якщо пристрій плануєте ставити у спальні, краще не економити.

Зараз ви читаєте новину «Електричний камін не пересушує повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути