понеділок, 24 квітня 2017 05:01

Економні змішувачі води обладнують датчиками руху

Автор: ФОТО З САЙТА www.agmashop.ru
  Електрон­ні змішувачі води ставлять у ванних кімнатах і на кухнях. Виставляють потрібну температуру і струмінь води
Електрон­ні змішувачі води ставлять у ванних кімнатах і на кухнях. Виставляють потрібну температуру і струмінь води

— Раніше я ніколи не думав економити воду. Виходило по кілька гривень в місяць і я на те уваги не звертав. Сім'я велика, зранку вода могла безперестанку текти. Заходили й виходили один за одним, — розповідає вінничанин 39-річний Ігор Капустинський. — Але коли стало набігати до сотні гривень — задумався.

— Став робити менший напор, коли мився, і старався перекривати воду, коли не було потреби в ній. Коли кран зламався, пішов вибирати новий. Зразу настроївся взяти якийсь із дорогих — якісних. Консультант у салоні порадив мені кран із фотоелементом. Він включає і виключає воду автоматично — коли наближати руки. Подібна система у громадських туалетах. Зручно. Коли руки брудні, не треба братися за кран, щоб відкрити воду.

Електронні змішувачі води ставлять у ванних кімнатах і на кухнях. Виставляють потрібну температуру й величину струменя води. Для цього є традиційні один-два важелі або кнопки. Найдорожчі моделі мають пульти дистанційного управління.

— Коли в робочу зону вмонтованого датчика руху піднести руки чи інші предмети, то починається подача води. Ця відстань регулюється, — пояснює продавець сантехніки 27-річний Роман Капиця. — Датчик розташований під носиком крана. Він підключається до електромережі. Має вбудований акумулятор для роботи, коли відключається світло. В них практично немає механічних запчастин, тому змішувачі не зношуються. Але це не значить, що треба купувати моделі зовсім без традиційних ручок регулювання. Бо на практиці часто ручне регулювання води потрібне. Особливо на кухні, де потрібна не лише тепла вода для посуду.

Вартість сенсорних змішувачів — від 1800 грн. На традиційні змішувачі, які господарі не хочуть міняти, можна встановити сенсорну насадку. Вона вкручується в носик. Коштує 1100–1600 грн.

Зараз ви читаєте новину «Економні змішувачі води обладнують датчиками руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути