понеділок, 07 серпня 2017 05:30

Доїльний апарат доїть корову п'ять хвилин

— Тричі хотіла продавати корову, але ніяк не зберуся. Шкода віддавати Зорьку в чужі руки. Я її з телички вигляділа. Дає молока багато. Але поратися з нею немає сил. Діти купили доїльний апарат, — каже 56-річна Любов Мартинчук із селища Любар Житомирської області. — Ніяк не нарадуюся такому подарунку. Молоко чисте, без бактерій. Тепер сусіди, які не мають корів, йдуть до мене по молоко.

Доїльні апарати бувають двох видів — із сухими й масляними насосами. Сухі — дешевші, але працюють гучніше, масляні — навпаки.

— Я думала цей пристрій буде без толку. Корова злякається шуму й не віддасть молока. Але поступово, за днів чотири-п'ять Зорька не звертала на нього уваги. Сучасна техніка не шумить, як раніше в колгоспі.

Спочатку доїла вручну, апарат вмикала на кілька хвилин. Наступного дня — довше. Дивилася на реакцію корови. Коли вона перестала звертати увагу, під'єднала до дійок.

— Син сказав, вибирали з невісткою, щоб енергоощадний був і худобі не шкодив.

Замовив в інтернеті. Залежно від потужності та фірми-виробника ціна коливається від 6 до 15 тис. грн.

— Щоб апарат працював довше та не згорів мотор, необхідно ставити стабілізатор напруги. Бо через перебої енергії будь-яка техніка може вийти з ладу. На доїння витрачає 5 хвилин. Пристрій сам вимикається, коли молоко перестає надходити. За умови правильного використання, доїльні апарати мають гарантію обслуговування понад три роки.

Зараз ви читаєте новину «Доїльний апарат доїть корову п'ять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути