четвер, 02 серпня 2007 17:40

Для заварювання зеленого чаю купують чайник з регулятором температури

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  Ірина Копистинська з магазину ”Ельдорадо” показує металевий чайник ”Еленберґ” на 1,7 літра. Він відкривається кнопкою на ручці: кришка чайника відсувається вбік
Ірина Копистинська з магазину ”Ельдорадо” показує металевий чайник ”Еленберґ” на 1,7 літра. Він відкривається кнопкою на ручці: кришка чайника відсувається вбік

32-річна столична юристка Світлана Крук купила електрочайник з фільтром-картриджем фірми "Еленберґ". Досі жінка гріла воду в звичайному. Скаржиться, що вранці, поспішаючи на роботу, не могла дочекатися, коли він закипить.

— Спочатку думала купити електричний металевий, — розповідає Світлана. — Він підходив під дизайн кухні.

У "Техноярмарку" на Позняках Світлана побачила декілька металевих чайників різних виробників. Непоганий вигляд мав  "Філіпс" із нержавіючої сталі з алюмінієвим напиленням. Але за нього дорого просили — 669 грн.

— Металеві чайники роблять із нержавіючої сталі, — розповідає продавець "Техноярмарку" Андрій Редько, 20 років. — Вони гріються сильніше за пластикові, але накипу на дні утворюється менше. Чистити такий простіше.

Металевий чайник "Тефаль" має регулятор температури. Такі прилади купують для заварювання зеленого чаю, коли воду не треба доводити до кипіння. На механічному регуляторі можна виставити бажану температуру: 60, 70 чи 80 градусів. Чайник нагріє воду до потрібного рівня й вимкнеться.

— Металеві чайники зовні привабливі, — каже 20-річна Ірина Копистинська з "Ельдорадо" на Подолі. — Їх часто підбирають саме під дизайн кухні. Але якщо в родині є маленькі діти, краще купувати прилад із пластику. Його корпус не дуже нагрівається — не обпечешся.

Змінний картридж коштує 25 гривень

Ще один вид — комбіновані чайники. У них металеві деталі поєднують із пластиковими. Наприклад, у "Боша" дно і кришка металеві, а бокові панелі й ручка — з пластику. Копистинська каже, що його корпус із подвійного пластику. Він добре витримує високу температуру й майже не гріється.

В "Ельдорадо" Світлана Крук побачила пластиковий чайник "Еленберґ" із термометром, який показує температуру води. Її теж можна нагріти до певної температури. Але вимикати слід самому, бо автоматично прилад вимкнеться лише після закипання.

У носику електрочайників є фільтр-сітка з капрону чи металу. Вона затримує накип, аби він не потрапив у чашку. Деякі моделі "Філіпса" мають додатковий металевий фільтр. Для столичної води продавець радила купити чайник з фільтром-картриджем. За таким принципом очищається вода у настільних фільтрах-кувшинах. Вода в чайнику очищується перед нагріванням.

"Еленберґ" із фільтром-картриджем розрахований на літр води. Цей об"єм фільтр пропускає за 3 хв. Змінний картридж коштує 25 грн. Його вистачає на кілька місяців. На кришці чайника є віконце з позначками — в ньому видно, як витрачається фільтруючий засіб і коли треба міняти картридж.

Чайники-фільтри на 1,7 л робить фірма "Вітек". У "Фокстроті" на Подолі такий коштує 267 грн.


— Літрового чайника для нас із 5-річним сином Андрієм цілком вистачить. Я купила чайник-фільтр "Еленберґ" і декілька картриджів до нього.

Скільки коштує електрочайник

Назва Матеріал корпусу Об"єм, л Ціна, грн Мережа
Еленберґ KL-1710 пластик 1,7 40 Ельдорадо
Оріон ORK-0024 пластик 1,7 79 Фокстрот
Тефаль ВЕ3622 пластик 1,7 109 Ельдорадо
Еленберґ KL-1840S метал 1,7 119 Ельдорадо
Скарлет SC-1023 пластик 2 131 Фокстрот
Філіпс HD4642 пластик 1,7 139 Техноярмарок
Бош TWK7006 пластик 1,7 219 Ельдорадо
Вітек VT-1131SR метал/пластик 1,7 267 Фокстрот
Кенвуд SJ900 метал 1,7 299 Ельдорадо
Мулінекс BY 5001 метал/пластик 1,7 319 Ельдорадо
Браун WK-600 метал/пластик 1,7 489 Ельдорадо
Тефаль ВТ9625 метал 1,7 519 Техноярмарок
Бош TWK8SL1 метал/пластик 1,7 529 Ельдорадо
Філіпс HD4690 метал 1,5 669 Техноярмарок
Зараз ви читаєте новину «Для заварювання зеленого чаю купують чайник з регулятором температури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути